EAT

Gezond voedsel schrikt kleuters af

Gezond eten kinderen

Last Updated on: 29th januari 2021, 03:49 pm

Het aanprijzen van voeding als gezond heeft bij kleuters een averechts effect. Dit blijkt uit een onderzoek aan de Universiteit van Chicago, waarvoor de smaak en gedachtegang van kleuters van drie tot vijf jaar is onderzocht. Kinderen zijn niet geïnteresseerd in de boodschap of voedsel wel of niet gezond is. Sterker nog, de onderzoekers concluderen dat wanneer kinderen een bepaald gerecht als gezond zien, ze het minder snel lekker vinden, zo meldt Daily Mail.
Als ouders gerechten proberen voor te stellen als ‘daar word je sterker van’ of ‘dit is goed voor je’, trekken kinderen snel de conclusie dat waarschijnlijk de smaak daaronder te lijden valt. Dit in tegenstelling tot voedsel dat ouders met een simpel ‘lekker’ bestempelen.

De onderzoekers adviseren ouders daarom voortaan niets te vermelden over de positieve effecten van het eten van groenten en fruit.
De resultaten sluiten aan op een eerder onderzoek waaruit blijkt dat negen- tot elfjarigen een drankje genaamd ‘New Drink’ verkiezen boven ‘New Health Drink’

Bron: NU.nl/Kiki Düren

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl