Keelpijn
LIFE

De gezondste oplossingen tegen keelpijn

Het begint met een vreemde kriebel in je keel… je weet precies hoe laat het is, dus je drinkt direct een groot glas water en zoekt op internet op wat je het beste kunt doen om keelpijn te voorkomen of te bestrijden. Je komt op websites als Omaweetraad en verschillende gezondheid blogs. De oplossingen variëren van groene thee tot gewoon water drinken. Ik som in dit artikel de gezondste manieren op om van je keelpijn af te komen.

Keelpijn boost je gezondheid… tenminste… als je de onderstaande tips opvolgt

Vergeet de pillen!

Het enige wat de meeste pillen doen is de pijn verzachten en daar hebben wij wel een heel aantal gezondere alternatieven voor! En die zijn nog lekkerder ook. Vergeet dus de paracetamol, ibuprofen en aspirine, want met de natuurlijke wondermiddeltjes uit dit artikel verzacht je niet alleen de pijn, maar geef je je gezondheid ook direct een opkikker!

Tip 1: Neem een warme / hete douche

Heerlijk toch? We beginnen gelijk goed met een warme tot hete douche. De stoom van de hete douche zorgt ervoor dat je holtes vrij worden gemaakt en die zijn toch vaak de oorzaak van keelpijn. Begin en eindig je dag dus met een lekkere hete douche… oh… en neem de tijd… gewoon omdat het lekker is 😉

Tip 2: Drink water… veel water!

Ook bij tip 2 staat water centraal. Water helpt je lichaam genezen en zal je keel vochtig houden. Drink dus veel water gedurende de dag (tussen de 2 – 2,5 liter). Bijkomend gezondheidseffect van water is dat het je metabolisme en vet verbranding stimuleert. Verder zorgt water ervoor dat je spieren soepel en energiek aanvoelen en dat je huid mooi blijft. Oh… en niet te vergeten dat voldoende water een must voor je nieren is.

Tip 3: Citroen water

Als je het nog nooit eerder hebt gedronken, is het misschien eerst even wennen aan het idee, maar citroen water kan een heerlijk fris drankje zijn! Lekker om af te wisselen met ‘gewoon’ water. Citroen verzacht de keelpijn en zit bomvol vitamine C (36 mg en we hebben 100 mg per dag nodig). Ook zal de citroen het slijm afbreken en wegspoelen. Kies wel voor verse citroen en niet uit een flesje. Hier volgen even een paar (de lijst is vele malen langer) gezondheidsvoordelen van citroen die zijn bewezen:

 • Verbeterd de spijsvertering
 • Reinigt je systeem
 • Boost je immuunsysteem
 • Goed voor je huid (rimpels & vlekken)
 • Verbeterd je humeur
 • Bevordert de genezing
 • Helpt bij gewichtsverlies

Tip 4: Slaap goed

Goede nachtrust is noodzakelijk! Tijdens het slapen lopen er verschillende processen om je lichaam te herstellen… vroeg naar bed. Punt uit!

Tip 5: Kamille thee (met honing)

Kamille thee is een waar wondermiddeltje als je keelpijn hebt. De kamille doodt de bacteriën en verzacht de pijn net zo efficiënt als een pijnstiller. Gooi er nog een theelepel honing in en je voelt je direct een stuk beter! De honing verzacht ook de keelpijn, maar schijnt ook een beschermend laagje achter te laten in je keel.

Bonus: De ultieme pijnstiller!!!

De natuurlijke pijnstiller die ik nu ga noemen, werkt direct! Je keelpijn is binnen enkele seconde verdwenen naar de achtergrond. Begin met deze pijnstiller en maak de dag af met de rest van de tips. Ik heb het over… een groot glas water met Cayennepeper! En het mag ook nog eens uit een kruidenpotje komen. Wat mij betreft een wondermiddel!

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen staat water / drinken centraal bij keelpijn. Geloof me… als de bovenstaande tips opvolgt, zal er vrijwel direct verbetering optreden. Vermijd verder frisdranken en pittig voedsel omdat ze je keel kunnen irriteren.

Wat helpt jou als je keelpijn hebt?

Over de auteur

Redacteur

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen
 • Hoi Nico,
  Zelf zweer ik bij echinacea van dr Vogel of VSM. Als de r in de maand is, haal ik het in huis en mocht ik een keer keelpijn krijgen, dan neem ik even dubbel. Ook gorgel ik met de ouderwetse molkosan.
  De tip met cayennepeper ga ik ook zeker proberen, klinkt ook erg goed. Weet je ook wat cayennepeper precies doet? Het lijkt me nl dat het juist heel scherp is!
  Groet, Thom Zwart, Zwolle

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken