Slaapgebrek
LIFE

Uitstelgedrag mogelijke oorzaak slaapgebrek

Uitstelgedrag is mogelijk een oorzaak voor chronisch slaapgebrek. Wie vervelende karweitjes voor zich uit schuift, is vaak ook geneigd later naar bed te gaan dan gepland. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht.

Nederlanders zijn de afgelopen jaren steeds minder gaan slapen. Tegenwoordig wordt er gemiddeld een uur minder geslapen dan veertig jaar geleden. Mogelijke oorzaken hiervoor zijn stress, werkdruk en de 24-uurs samenleving. Maar volgens de onderzoekers hebben mensen het deels in eigen hand.
Eén van de onderzoekers, gezondheidspsycholoog Floor Kroese, noemt uitstelgedrag een ‘relevante factor’ bij het ontstaan van vermoeidheid en slaapgebrek.
Volgens Kroese vinden mensen het niet zozeer vervelend om naar bed te gaan, maar kijken ze nog even naar hun favoriete televisieserie of spelen ze nog een videospelletje.

Dat dit vaak voorkomt weet de onderzoekster uit een andere studie die ze binnenkort ook publiceert. Daaruit blijkt dat de helft van de Nederlanders meer dan één keer per week later naar bed gaat dan nodig of wenselijk was.

Bron: Gezondheidsnet
Via: Nu.nl

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet