LIFE

Hoe verzorg jij jouw lichaam in de zomer?

De zomer komt er weer aan! Dat betekent volop relaxen en genieten! Maar denk niet te makkelijk, want ook in de zomer moet je goed voor je lichaam zorgen. Daarom een handige guide die je goed voorbereidt op de zomer.

Verwen jezelf

Nu je lekker kan genieten van de rust en de zon is het een goed moment om even jezelf te verwennen. Je zal je verbazen hoe vuil je huid is geworden van allerlei dingen en in de zomer wordt dit nog erger. Je huid wordt namelijk vetter in de zomer. Om je huid goed te reinigen is het goed om eens per week je huid goed te scrubben. Dit verwijdert al het vuil, dode huidcellen en reinigt de poriën optimaal voor een stralende en frisse huid.

Je kan ook nog kiezen voor het gebruiken van gezichtsmaskers. Kies voor een vochtinbrengend masker. Het vochtgehalte van je huid wordt dan weer optimaal. Je kan ook in de zomermaanden voor de dagelijkse producten, zoals een dagcrème, kiezen voor 1 die hydrateert. Ook brengen dit soort producten je vochtbalans weer op pijl, maar daarnaast is het erg verkoelend voor als je verbrand bent.

Naast het verzorgen van je huid is het belangrijk om je haar niet te vergeten! Je haar moet ook veel doorstaan in de zomer, al dat zeezout in de zee en andere omgevingsfactoren zorgen ervoor dat je haar er na de zomer stug is geworden en als je lang haar hebt aanvoelt als touw. Het kan zijn dat je haar beschadigd is geraakt en dat kan wel een tijdje duren voordat het weer mooi glanzend is. Je kan je haar op twee manieren verzorgen: door het gebruiken van een verzorgende crème of door een haarmasker, net wat je zelf handig vindt.

Vergeet je lichaam niet te hydrateren

Dit is zo belangrijk maar wordt vaak vergeten!

In de zomer verbruikt je lichaam veel vocht om zichzelf te koelen dus het is belangrijk om genoeg water te drinken. Handige tip: ijsklontjes! Wrijf met wat ijsklontjes over je lichaam, zo koel je ook snel af en het hydrateert je huid ook nog eens 🙂

Bikinilijn ontharen

Makkelijk je bikinilijn ontharen

We kennen het allemaal wel.. Om zelfverzekerd in je bikini te lopen hoort ontharen er ook bij. Even snel jezelf ontharen vlak voordat je gaat zonnen? Niet doen! Je huid is erg gevoelig en geïrriteerd na het ontharen en daarom wordt er ook aangeraden om minimaal 12 uur van te voren jezelf te ontharen voordat je huid wordt blootgesteld. Dit geldt vooral voor je bikinilijn. Je huid is hier nog gevoeliger dan bijvoorbeeld je benen. Een ontharingscrème werkt daarom het efficiëntst voor je bikinilijn. Het is makkelijk aan te brengen, even laten inwerken en daarna kun je gemakkelijk de crème en de haren afspoelen met water. Kies voor een ontharingscrème met natuurlijke ingrediënten zodat je je huid niet teveel belast.

Bereid je goed voor op de zon!

Natuurlijk wil je na een dagje relaxen in de zon lekker gebruind zijn en niet verbrand. Daarom is het belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Ook na het zonnen moet je de huid wat aandacht geven. Daarom wat handige tips voor je op een rijtje.

  • Smeer je huid regelmatig in met zonnebrand. Zorg ervoor dat je een zonnebrand gebruikt met een hoge beschermingsfactor. Smeer je om de 2 uur in als je van plan bent om de hele dag te zonnen.
  • Vergeet niet dat je lippen ook kunnen verbranden! Gebruik daarom een lippenbalsem met een beschermingsfactor.
  • Zoek af en toe wat schaduw op. Geef je huid even de rust of ga even zwemmen om af te koelen. Het is toch niet erg om je huid even wat rust te gunnen 😉
  • De zon is op zijn heetst tussen 12 en 3 uur. Denk daar goed om en vergeet je dus niet goed in te smeren!
  • Als je klaar bent met die zon is het van belang om je huid goed in te smeren met after sun. Ik raad je aan om eerst even lekker te douchen en je daarna in te smeren. Een after sun kalmeert en hydrateert je huid.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken