Gezondheid Inspiratie

Lekker in je vel tijdens het reizen: gezonde gewoonten op reis in Australië

Dat een rondreis al een tijd op je bucketlist staat, is niet zo gek. Want of je nu het liefste gaat voor een actieve of een relaxte reis, het land heeft het je allemaal te bieden. Maar kies je ervoor om een langere tijd van huis weg te zijn, bijvoorbeeld tijdens een individuele rondreis door Australië? Dan weet je ook maar al te goed dat dit aardig wat energie kan kosten en dat je dus extra goed voor je lichaam moet zorgen. Hoe je dit het beste toe kunt passen tijdens het reizen, lees je hier.

Probeer altijd voldoende nachtrust te krijgen 

Om een vakantie naar Australië lang vol te kunnen houden en ieder moment optimaal te beleven, is het belangrijk dat je voldoende nachtrust pakt. Want de kans is erg groot dat je flink wat activiteiten gaat plannen die de nodige energie gaan kosten. Denk daarbij aan het surfen op Bondi Beach, een hike door de outback en borrelen in een trendy bar in Melbourne. 

Ga op de gezonde tour en ontdek de gezonde restaurants en barretjes in het land

Op het moment dat je een tijd reist door het land, merk je al erg snel dat het eigenlijk een enorm gezonde cultuur heeft. Vooral in de grotere steden is dit goed terug te zien. Wandel binnen in een van de vele gezonde restaurants, bestel iedere ochtend een smoothie en werk jezelf in het zweet in de vele trendy sportscholen. Liever in de buitenlucht trainen? Stap dan binnen in een “outdoor gym” of probeer een golf te pakken tijdens het surfen. Hier ga je je vast en zeker geen enkel moment vervelen.

Kies voor voldoende beweging, bijvoorbeeld door iedere dag te wandelen

Het aanleren van een gezonde levensstijl hoeft gelukkig helemaal niet zo lastig te zijn. Het land is rijk aan tal van activiteiten die je erg makkelijk in de buitenlucht kunt doen. Want naast surfen leent het land zich ook erg goed voor een wandeling of hike door de prachtige natuur. Hierdoor heb je haast niet door dat je in beweging bent en je ontdekt het land keer op keer weer op een totaal andere manier. Door net even wat meer dagen in te plannen op iedere plek, ga je al erg snel de verborgen pareltjes ontdekken. En dat maakt je reis natuurlijk extra bijzonder.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl