LIFE

Mensen leven vanaf 36-jarige leeftijd gezonder

Vanaf 36-jarige leeftijd kiezen veel volwassenen voor een gezondere levensstijl. Waarschuwingen van de dokter, een sterfgeval in de familie en onflatteuze foto’s zorgen voor deze omslag. Dat blijkt uit Brits onderzoek waarvoor tweeduizend volwassenen zijn ondervraagd.

Op 36-jarige leeftijd blijken veel volwassenen zich extra bewust te zijn van hun kwetsbaarheid, zo meldt Daily Mail. Volgens onderzoek van het Britse Spire Bristol Hospital is er bij dertigplussers vaak sprake van een “gezondheids wake-up call”. 56 procent van de twintigers en dertigers leeft onder het motto “je leeft maar een keer” en houdt er daarom een minder gezonde levensstijl op na. Maar naarmate zij ouder worden, verandert hun manier van denken door schokkende gebeurtenissen in het leven, bijvoorbeeld door het sterven van een familielid of het ziek worden van iemand in de omgeving.

Verlengen

Als dertigplussers zich eenmaal realiseren dat een gezonde levensstijl de levensduur kan verlengen, wordt er volgens de onderzoekers voorzichtiger omgegaan met alcohol en gaan zij eerder letten op hun voedsel en beweging. Uiterlijke kenmerken van het ouder worden, een tv-programma kijken waarin slechte eetgewoonten worden besproken en gezondheidswaarschuwingen in het nieuws zorgen er daarnaast voor dat de ondervraagden bewuster zijn gaan leven.

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet