MOVE

Een online personal trainer; zo werkt het

Online personal trainer

Last Updated on: 3rd februari 2021, 08:48 pm

Nog niet zo heel lang geleden was nog erg sceptisch over het concept van een ‘online personal trainer’. Ik vroeg me af hoe je in hemelsnaam iemand kon ‘personal trainen’ als er geen ‘personal’ interactie was. Maar inmiddels ben ik erg enthousiast over het concept, nu ik heb gezien hoe onze personal trainers (Bram en Melvin) een Gezondblog-volger (Nadine) op afstand hebben geholpen om haar droomlichaam te realiseren.

In dit artikel wil ik jullie kennis laten maken met het concept van de online personal trainer. Want mijn inziens wordt dit de toekomst van begeleid trainen.

Hoe werkt online personal training?

Mijn opvatting over online personal training was gebaseerd op een misvatting. Ik dacht dat het noodzakelijk was om met je personal trainer naast je te trainen. Ik dacht hij je moest aanmoedigen om die laatste rep (herhaling) eruit te pushen, maar niets bleek minder waar.

Het woord “personal” heeft vooral betrekking op het op maat afstemmen van een trainings- en voedingsprogramma. Natuurlijk geeft een goede online personal trainer je advies en motiveert hij je om het beste uit jezelf te halen, maar dat kan prima online. Zoals te lezen is in de blog-serie van Nadine, heeft ze moeilijke momenten gekend, maar waren Personal trainers Bram en Melvin er altijd om haar te motiveren.

Meestal is er een online partal, waar je dagelijks bijhoudt wat je eet en wat je qua training hebt gedaan. Maar je deelt er ook de resultaten, waardoor je personal trainers in staat zijn om je feedback te geven en waar nodig bij te sturen. Het mooie van deze portal is dat je ook direct je vorderingen kunt bijhouden.

Het koorn van het kaft scheiden

Het nadeel van online personal trainers is dat iedereen het kan worden. Het is voor een leek moeilijk om vast te stellen of je te maken hebt met een professional. Je moet dan ook goed onderzoek doen voordat je begint. Onze personal trainers (Bram en Melvin) hebben hun sporen verdiend als topsporters en zijn dan ook in staat om waanzinnige resultaten te behalen. Helaas geldt dan niet voor alle personal trainers, dus wees sceptisch voordat je je geld uitgeeft.

Zo kun je controleren of je met een pro te maken hebt:

  • De Personal trainer is aangesloten bij een branchevereniging zoals Lifestijle coaches of Fitvak
  • De personal trainer is open over zijn indentiteit en laat zien wat zijn ervaring is.
  • De Personal trainer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
  • Er zijn reviews die gekoppeld zijn aan échte mensen

Wat kost een online personal trainer?

Je hebt natuurlijk verschillende gradaties, maar je moet denken aan bedragen tussen de €50 per maand en de €200 per maand. Meestal krijg je voor dat geld een ‘eigen’ personal trainer die een programma op maat maakt en regelmatig contact met je opneemt om je voortgang te bespreken.

De betere personal trainer zal je ook voorzien van goed voedingsadvies, aangezien dat een belangrijk onderdeel van een gezonde lifestyle is.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Bij de juiste online personal trainer kun je in 6 maanden ongeveer zo’n 10kg tot 15kg afvallen, wat in de praktijk meer is omdat je dan ook vaak meer spiermassa opbouwt en daar wordt je weer iets zwaarder van.

Het resultaat van Nadine bij personal trainers Bram en Melvin:

Personal trainer effect
Nadine viel met het programma van Bram en Melvin meer dan 10kg af en kreeg het lichaam waarvan ze droomde. Lees hier over de ervaringen van Nadine met een online personal trainer.

Een ander belangrijk voordeel van een personal trainer is, is dat je meer kennis vergaard over hoe je ‘in shape’ blijft. Die kennis hou je ook na het begeleidingstraject en zorgt ervoor dat je ook in de toekomst in staat blijft om is shape te komen of blijven. Zie het dus als een investering in je gezondheid.

>> Vraag nu je eigen personal trainer aan! <<

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken