mindfulness cursus
LIFE

Perfectionisme loslaten: zo sta je weer sterker in je schoenen

Perfectionisme zit in je en je moet je bewust zijn van bepaalde zaken die je doet. Voordat je tot het loslaten van jouw perfectionisme overgaat, moet je daarom weten waar je allemaal rekening mee kunt houden.

Stel je hoge eisen aan jezelf en wil je daarom leren perfectionisme los te laten? Als je perfectionistisch bent, levert het automatisch meer stress op gedurende de dag. Dit is voor velen niet eenvoudig. En welke hulpmiddelen zijn nog meer in te zetten om sterker in jouw schoenen te staan? Deze tips zorgen ervoor dat je jezelf verder ontwikkelt en beter in jouw vel zit.

 

Het loslaten van goed willen doen

Perfectionisme loslaten is niet eenvoudig. Vaak ben je jezelf niet bewust van de handelingen die je uitvoert, waardoor veranderingen ook niet plaatsvinden. Hulp inschakelen voor het loslaten van perfectionisme kan daarom aan te raden zijn. Ook jouw omgeving kan helpen om je bewust te maken van bepaalde gewoonten. Als iemand jou hier regelmatig op attendeert, ga je er ook over nadenken en andere beslissingen nemen. Er zijn ook cursussen te vinden die jou helpen om bewuster na te denken over handelingen en het loslaten van de gewoonte om alles zo goed mogelijk te doen. Binnen een korte tijd merk je dat er al veranderingen zichtbaar zijn.

 

Mindfulness om alles los te laten

Hoewel je zelf veel stappen kunt ondernemen om minder perfectionistisch te zijn en sterker in jouw schoenen te staan, zijn er ook veel cursussen die jou nieuwe inzichten geven. Denk aan een mindfulness cursus. Deze cursus laat jou meer in het hier en nu leven, zodat je stress achter je laat. Bij mindfulness moet je zo min mogelijk nadenken over werkzaamheden die jou de hele dag bezig houden en andere problemen die op jouw pad komen. Door dit los te laten komt er meer balans in jouw leven en merk je dat je gedurende de dag ontspant. Dit kan helpen om jouw perfectionisme meer los te laten en je te richten op andere zaken in het leven.

 

Nieuwe inzichten krijgen

De mindfulness cursus helpt jou aan nieuwe inzichten en oefeningen die zorgen voor de ontspanning. Nadat je de cursus hebt afgerond, kun je de oefeningen blijven inzetten. Door daarna te kijken naar een hobby die jou meer ontspanning geeft en je iedere dag weer te blijven ontwikkelen, sta je sterker in jouw schoenen en merk je dat bepaalde invloeden van buitenaf jouw geest niet meer uit balans brengen. Een leven met minder stress en psychische klachten is wat er overblijft en je leert iedere dag weer iets bij over jezelf. Kies vandaag nog voor een meer ontspannen leven!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken