Rechte tanden met een onzichtbare beugel
Gezondheid LIFE

Rechte tanden met een onzichtbare beugel

Een frisse lach met een recht gebit wordt door veel mensen geassocieerd met een goede gezondheid. Het is dan ook meer dan een schoonheidsideaal.

Rechte tanden geven een zelfverzekerd en vitaal gevoel. Helaas worden we niet allemaal geboren met een strak gebit. Bij veel kinderen worden scheve tanden nog gecorrigeerd door middel van een traditionele beugel, maar veel volwassenen beginnen hier niet meer aan. Het is tenslotte een dure grap en ook schaamte speelt een rol. Als volwassen man of vrouw een vergadering binnenstappen met een complete buitenboordbeugel voelt nou eenmaal niet heel fijn. Gelukkig is er tegenwoordig een alternatief.

Wat is een onzichtbare beugel

Een traditionele beugel is duidelijk zichtbaar. Er zitten metalen brackets op de tanden en er wordt gebruik gemaakt van elastiekjes en soms een buitenboordconstructie. Bij een onzichtbare beugel is dit allemaal niet het geval. Een onzichtbare beugel is (zoals de naam al doet vermoeden) niet of nauwelijks zichtbaar voor je omgeving. Dit komt omdat de beugel gemaakt is van transparant kunststof. De vorm is precies afgestemd op je eigen gebit, waardoor het naadloos aansluit. Het is hiermee de ideale beugel voor volwassenen. Je hoeft je tenslotte niet te schamen voor iets wat je niet ziet.

Een betaalbaar alternatief

Een ander voordeel van een onzichtbare beugel, zijn de relatief lage kosten. Een ‘gewone’ beugel kan vrij prijzig zijn. Zeker als je volwassen en niet aanvullend verzekerd bent. Je hebt dan regelmatig afspraken met een ervaren orthodontist en we weten allemaal wat de tandarts kost.

Bij een onzichtbare beugel heb je naast orthodontisten ook de keuze voor particuliere partijen. Zij kunnen veelal efficiënter werken dankzij innovatieve technologieën en een specialisatie op het gebied van onzichtbare beugels. Je krijgt je beugel bijvoorbeeld eenvoudig thuis gestuurd, en consulten vinden plaats via een videoverbinding. Dit kan een hoop gedoe en kosten schelen.

Maak je beugel goed schoon

Het voordeel van een ‘normale’ beugel is dat je hem automatisch schoonmaakt, zodra je jouw tanden poetst. Hoewel dit soms best een klusje kan zijn (er blijven veel voedselresten achter steken) weet je wel zeker dat je de beugel tweemaal daags schoonmaakt tijdens het tanden poetsen. Bij een onzichtbare beugel is dit niet het geval, en daarom bestaat het risico dat hij vies wordt. Zo kunnen er nare geurtjes ontstaan omdat bacteriën zicht ophopen.

Let er dus op dat je jouw onzichtbare beugel regelmatig schoonmaakt. Dit is eigenlijk heel eenvoudig. Je neemt de beugel uit en poetst hem net zoals je gewone tanden: met een tandenborsten en tandpasta. Zo verwijder je bacteriën en houd je de beugel mooi transparant. Als je er een routine van maakt om dit te doen na het tandenpoetsen dan weet je zeker dat je het nooit vergeet en je beugel fris blijft.

Een leven lang stralen en gezond

Hopelijk heb ik je wat bij kunnen brengen over de wereld van onzichtbare beugels, en heeft dit je geïnspireerd om jouw lach te blijven tonen aan de buitenwereld. Voor meer gezondheid tips en tricks raad ik je Wijzijngezond.nl aan. Zo blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en persoonlijke verzorging. Iedereen verdient het immers om zelfverzekerd en gezond te zijn, ongeacht je leeftijd.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken