gemengde pitten, noten, geraspte kokos, vanille poeder, kokosbloesemsuiker, kokosolie rauwe cacao rozijnen snack

Chocolade

Last Updated on: 8th november 2022, 02:18 pm

De ingrediënten van deze chocolade kan je ook heel makkelijk online bestellen. Ik haal veel van mijn gezonde voorraad hier, vandaag besteld en morgen in huis, zelfs op zondag!

Chocolade
Stemmen: 3
Score: 3.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Chocolade
Stemmen: 3
Score: 3.33
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Instructies
 1. Smelt het kokosvet zachtjes in een pannetje, voeg de cacao toe en roer het helemaal glad. Roer de helft van de rozijnen hier doorheen en mix het in een blender of met de staafmixer glad (het geheim van overal een zoete smaak!)
 2. Bekleed een schaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
 3. Verdeel de rest van de rozijnen er gelijkmatig overheen en eventueel nog de optionele ingrediënten naar smaak.
 4. Zet de schaal voor 1 á 2 uur in de koelkast zodat het kan uitharden, breek het daarna in stukjes en bewaar in de koelkast.
 5. Omdat het vrij machtig is zal je niet een "hele reep" hiervan achter elkaar naar binnen werken. Je cacao behoefte wordt al met een klein stukje bevredigd.
Notities

Je kunt het op deze manier maken, dan heb je 1 grote plak die je in stukken kan breken of je kunt kleine vormpjes gemaakt van silicone gebruiken. Ben je zoete melkchocolade gewend dan zal dit op het begin misschien iets te heftig zijn. Voeg dan meer rozijnen toe en eventueel nog wat kokosbloesemsuiker. Bouw dat langzaam af, je smaak zal echt veranderen. Mijn kinderen van 14 en 15 vinden deze chocolade intussen ook heerlijk. Dit is niet alleen lekkere pure chocolade maar het is ook heel goed voor je lichaam. Alle ingrediënten voegen energie toe dus geniet er lekker van!

Boodschappenlijstje

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

3 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • hallo, maar waarom moet deze chocolade in de koelkast bewaard worden? die chocolade in de winkel die hoef je niet in de koelkast te bewaren. ik wil deze chocolade graag maken maar ik wil er een zoetstof in doen zoals stefia, chocolade krijgt dan een sterker zoete smaak, rozijnen zijn niet zo zoet volgens mij.

  • Er zitten geen conserveermiddelen in en dan smelt het weer snel bij iets warmere temperaturen…
   Je kunt er ook een zoetstof in doen maar rozijnen zijn ook vrij zoet hoor. Vooral als je ze nog een extra fijn in de blender maalt met het “chocoladebeslag”.

 • Geweldig wat een heerlijk en makkelijk recept. Ik maak al jaren mijn eigen chocolade, maar deze is wel heel erg lekker. Iedereen vindt het tot nu toe een succes.
  Een nadeel het is wel heel snel op….. hahaha

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

KokenKoken