gemengde pitten, noten, geraspte kokos, vanille poeder, kokosbloesemsuiker, kokosolie rauwe cacao rozijnen snack

Chocolade

De ingrediënten van deze chocolade kan je ook heel makkelijk online bestellen. Ik haal veel van mijn gezonde voorraad hier, vandaag besteld en morgen in huis, zelfs op zondag!

Chocolade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Chocolade
Stemmen: 1
Score: 5
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
Boodschappenlijstje
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Porties Prep Tijd
1 schaal 10 min.
Passieve Tijd
2 uur
Instructies
  1. Smelt het kokosvet zachtjes in een pannetje, voeg de cacao toe en roer het helemaal glad.
  2. Bekleed een schaal met bakpapier en giet het mengsel erin.
  3. Verdeel de rozijnen er gelijkmatig overheen en eventueel nog de optionele ingrediënten naar smaak.
  4. Zet de schaal voor 1 á 2 uur in de koelkast zodat het kan uitharden, breek het daarna in stukjes en bewaar in de koelkast.
  5. Omdat het vrij machtig is zal je niet een "hele reep" hiervan achter elkaar naar binnen werken. Je cacao behoefte wordt al met een klein stukje bevredigd.
Notities

Je kunt het op deze manier maken, dan heb je 1 grote plak die je in stukken kan breken of je kunt kleine vormpjes gemaakt van silicone gebruiken.

Ben je zoete melkchocolade gewend dan zal dit op het begin misschien iets te heftig zijn. Voeg dan meer rozijnen toe en eventueel nog wat kokosbloesemsuiker. Bouw dat langzaam af, je smaak zal echt veranderen. Mijn kinderen van 11 en 13 vinden deze chocolade intussen ook heerlijk.

Dit is niet alleen lekkere pure chocolade maar het is ook heel goed voor je lichaam. Alle ingrediënten voegen energie toe dus geniet er lekker van!

Boodschappenlijstje
Tags

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast voeding en ondernemen ben ik ook gek op lezen, spirituele boeken met thema’s als: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Dit ben ik!

Het boek is uit!

Log hier in voor de leden omgeving

Je bent nog niet ingelogd.








» Aanmelden
» Wachtwoord vergeten?

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet