Schimmelnagels behandelen
LIFE

Schimmelnagels behandelen

Het begint onschuldig met een dun geel streepje in je nagel, maar al snel begint de schimmelnagel er geel/bruin uit te zien. En hoe langer je het laat zitten, hoe moeilijker het weg te krijgen is. Een schimmelnagel loop je zomaar op, maar hoe kun je schimmelnagels behandelen? Zelf heb ik ruim 15 jaar lang last gehad van schimmelnagels en ik heb werkelijk alle commerciële middeltjes geprobeerd en heb m’n nagels zelfs laten laseren. Geen van allen gaf het gewenste resultaat! Nu heb ik eindelijk de oplossing gevonden en ik heb goed nieuws! Je hebt het waarschijnlijk al in huis. (Spoiler: Het is natuurazijn)

Wat is een schimmelnagel?

Allereerst moet je weten dat iedereen schimmels heeft op z’n huid en onder z’n nagelranden. Je spreekt over een schimmelnagel als de schimmel de nagel is binnengedrongen en zich uitbreid. Dit leidt dan tot een ontsteking.

Hoe loop je schimmelnagels op?

Een schimmelnagel loop je op in bijvoorbeeld een sportschool of zwembad. Je nagels kunnen daar geïnfecteerd worden met een schimmel die in staat is om je nagel binnen te dringen. Je ziet dan ook vaak dat mensen die veel sporten, schimmelnagels hebben. Verder zijn zweterige/broeierige schoenen een favoriete plek voor schimmels.

Je bent extra vatbaar voor schimmelnagels als je weerstand laag is of als de zuurgraad van je huid/nagels uit balans is (door te vaak wassen met zeep).

Hoe ziet een schimmelnagel eruit?

Omdat veel mensen misschien niet zitten te wachten op een onsmakelijke foto van een paar beschimmelde tenen, verwijs ik je naar deze pagina voor een indruk. Het begint vaak met een heel onschuldig geel streepje in de nagel.

Commerciële middeltjes

Zoals ik aan het begin van het artikel al aangaf, loop ik al meer dan 15 jaar rond met schimmelnagels. Omdat ik het er verschrikkelijk uit vind zien, smeer ik al net zo lang van die commerciële middeltjes op mijn teennagels. Helaas zonder resultaat.

Het vervelende is niet alleen dat het niet werkt en dat ik er bakken met geld aan uitgegeven heb, maar vooral dat ik allerlei chemische rotzooi op mijn lichaam heb gesmeerd. Van onschuldige vulmiddelen tot aan hormonen aan toe. Het zijn allemaal toxines en laten je voeten nou net een spons zijn als het gaat om het absorberen van stoffen. Het komt allemaal vrij snel in je bloed terecht.

Schimmelnagels laseren

Omdat geen enkel zalfje werkte besloot ik afgelopen jaar om maar eens € 200 te investeren in een laserbehandeling van mijn nagels. Ik had op internet veelbelovende recensies gelezen, dus het was wel een poging waard.

En ik moet zeggen dat het resultaat best goed was. De laserbehandeling van mijn nagels was niet heel erg pijnlijk. Af en toe een klein prikje, dus dat viel me erg mee. Ook zag ik voor het eerst dat de geel/bruine kleur wegtrok. Het leek allemaal heel goed te werken. Na de laserbehandeling moest ik verder gaan met wat commerciële zalfjes voor de nazorg.

Schimmelnagels laseren leek dus even de oplossing, maar helaas niet voor lang. Mijn nagels begonnen na twee maanden weer te verkleuren. Gelukkig had ik nog een terugkom afspraak, waar mijn nagels kosteloos opnieuw werden gelaserd. Maar ook na twee maanden ging het weer mis.

De laserbehandeling werkte, want ik zag steeds na de behandeling verbetering. Ik kan het dus alleen maar wijten aan de zalfjes. Ik was er helemaal klaar mee. Iedere ochtend smeren met als resultaat…. niets!

Een schimmelnagel behandelen op een natuurlijke manier

Sinds ik dit blog onderhoud, ben ik een ster aan het worden in het doen van research… en dan vooral om de juiste bronnen te vinden die niet worden beïnvloed door de commerciële markt. Zo ben ik ook in het schimmelnagel probleem gedoken en vond uiteindelijk het wondermiddel.

Ik zal je niet de volledige onderliggende informatie geven, maar het komt op het volgende neer:

Schimmels hebben een pesthekel aan zuren. Ze kunnen er niet tegen en gaan dood of vertrekken. Nu is het niet verstandig om zomaar een soort zuur op je nagels te smeren, maar natuurazijn zal geen problemen opleveren. Dus ik ben begonnen met het iedere morgen insmeren van mijn nagels met natuurazijn.

Het resultaat is verbluffend! Al na twee/drie weken zie je al lichte verbetering. De geel/bruine kleur wordt lichter en trekt na een maand of drie helemaal weg. En natuurazijn kost nog geen Euro per liter! En daar kun je makkelijk een jaar mee doen. Een commercieel zalfje kost al gauw € 10,- voor een paar milliliter.

Wil je je schimmelnagels behandelen en eindelijk resultaat zien? Smeer dan iedere ochtend je nagels in met natuurazijn!

Extra tips tegen schimmelnagels

  • Probeer minder snelle koolhydraten te eten. Deze voeden namelijk de schimmel.
  • Als je nagels echt heel erg beschadigd zijn door de schimmels, laat je schimmelnagels dan laseren voor een sneller resultaat.
  • Zorg dat je gezonder gaat eten, waardoor je weerstand beter wordt. Zoals ik al schreef, ben je extra vatbaar voor voetschimmel als je weerstand laag is.

Schimmels buiten de deur houden

Doe je veel aan sport of heb je last van zweetvoeten? Maak je voeten dan eens per week schoon in een badje natuurazijn. Hiermee voorkom je dat de schimmel weer terugkomt.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken