MOVE

Vergeet de sportschool! Gebruik fitness elastieken!

Fitness elastiek

Last Updated on: 29th januari 2021, 12:27 pm

Ik ben zeg maar een van dat soort dat altijd vol zit met goede voornemens. Zeker als het op gezondheid aankomt. Zo nu en dan denk ik na over hoe mijn leven eruit moet zien over 20 jaar. Ik leef nogal bij de dag, dus af en toe kort stil staan bij de toekomst is bijna een noodzakelijk kwaad. Ook mijn gezondheid schiet dan even door mijn hoofd. En als er iets is wat ik, als levengenieter, niet kan accepteren is dat mijn lichaam me straks beperkt om te genieten van mijn oude dag. Dat moet een mooie tijd worden en niet een leven, waarbij ik ’s ochtends begin op een inloop spreekuur van de huisarts om vervolgens naar de apotheek te reizen en uiteindelijk uitgeteld op de bank neer te ploffen met een medicijnendoosje en een glas water.

Mijn ware aard

Maar helaas… ik ben lui aangelegd en ik wil best sporten, maar zodra het in mijn hoofd komt, moet ik het ook direct doen. Ik heb namelijk niet zo heel veel tijd nodig om iets anders te bedenken wat veel leuker is. Daarom passen hardlopen en fietsen ook zo goed bij me. Zodra ik het bedenk, kan ik binnen 5 minuten op mijn fiets zitten. En mijn ervaring leert dat ik ongeveer tussen de 00:05:10 en de 00:05:15 seconde nodig heb om iets anders te bedenken.

Zoals je leest komt het nogal nauw om mij aan het sporten te krijgen. Gelukkig ben ik naast mijn luiheid wel gezegend met een bijna autistische vorm van doorzettingsvermogen. Dat betekent dat zodra ik bedacht heb dat ik 10 km ga fietsen, ik ook 10 km ga fietsen… door regen, sneeuw, tegenwind, honger of dorst of noem het maar op. Doorgaans is cardio dus niet zo’n probleem voor mij.

Maar met alleen cardio verander ik binnen no-time in een spijker.. qua postuur natuurlijk 😉 Ik moet dus ook krachttrainen, maar ja een fitnesscentrum… een lijstje met redenen waarom ik niet ga:

  1. Ik moet me omkleden, een tas inpakken en als ik mijn handdoek vergeet mag ik niet op de toestellen… IK MAG NIETS VERGETEN!
  2. De sportschool moet inspirerend ingericht zijn en voorzien zijn van alle gemakken, waaronder een goede luchtkwaliteit en dat is meestal niet het geval… vooral de temperatuur is vaak veel te hoog.
  3. Ik moet naar de sportschool rijden. Ik kan niet naar de sportschool in mijn dorp omdat die niet voldoet aan reden 2.
  4. Als ik in de sportschool zit en naar buiten kijk, vraag ik me af waarom ik zo gek ben om in een muf ruikend hok te trainen.
  5. Als ik 20 minuten naar de sportschool rijd, dan voel ik me verplicht om langer te sporten dan m’n reistijd om er te komen en zo lang kan ik me daar niet vermaken.
  6. Als ik minder dan een half uur sport, verwacht ik een opmerking van een begeleider die zegt: “En waar gaan wij al zo snel naartoe?”

De uitkomst: fitness elastieken!

Dit is wat ik even in een paar seconde kon bedenken. Geeft me dus niet een paar minuten de tijd om te bedenken waarom ik niet naar het fitnesscentrum wil. Thuis fitnessen is dus de uitkomst. Bij voorkeur in de tuin. Maar ja… ik heb ook geen zin om daar allerlei apparatuur heen te slepen… dus… fitness elastieken!

Ik ben ontzettend gevoelig voor van die ‘Mike, it’s amazing!’ reclames van Tell Sell. Vooral omdat al die producten mij beloven dat ik een minimale inspanning hoef te leveren om het zelfde lichaam te krijgen als het model van de video. Ik heb dus al best wel wat van die spullen geprobeerd. Ik wil natuurlijk niet het risico lopen dat er wél een snellere en makkelijkere weg is naar een mooier lichaam en dat ik het niet weet.

Door het boek “body een lijfboek” raakte ik overtuigd door de fitness elastieken… WFT?! Heb ik die gemist op Tell Sell? Mijn dieet guru vertelt dat een workout met fitness elastieken van 5 minuten voldoende is om mijn lichaam te transformeren… in de positieve zin natuurlijk. Nog voordat ik het wist rondde ik mijn bestelling af. Ik kocht een compleet fitness centrum voor nog geen € 30,-! En ik verklap alvast dat het een uitvinding is!

Een workout van 5 minuten

Ik bekeek de onderstaande video op Youtube ter inspiratie en selecteerde een aantal oefeningen met fitness elastieken die ik twee keer per week wilde gaan doen. Ik train mijn schouders, borst en armen met de elastieken banden. Mijn benen train ik door gewoon 20x te hurken en mijn buikspieren door 25 situps in bed te doen. Thats it!

Bekijk de onderstaande video om tips te krijgen van een surf-dude met een lichaam waar de gemiddelde vrouw voor omdraait op het strand.

Het resultaat

Het werkt! Het werkt! Het werkt! Mijn spieren veranderen! Ze worden voller en de spiegel bevestigt mijn gevoel. Zelfs thuis krijg ik er complementen over! Ik zeg… het is best wel dom om niet € 30,- te investeren in fitness elastieken, waarmee je met 5 minuten per week je lichaam kunt stroomlijnen. Het is even duur als 1 maand sportschool! Maar deze fitness elastieken kun je zelfs meenemen op vakantie of naar het werk.

Je kunt ze hier kopen.

Tips voor snel resultaat

  1. Oké, je hoeft het maar 5 minuten per training te doen, dus het is niet bedoeling dat het te makkelijk gaat. Kies een weerstand (door elastieken toe te voegen), waarmee je net 10 herhalingen kan doen. Een setje is genoeg, maar met twee setjes gaat het resultaat nog sneller.
  2. Omdat die 5 minuten zo laagdrempelig zijn, is het ook laagdrempelig om het uit te stellen. Daarom schrijf ik nu dit artikel in plaats van mijn oefeningen te doen 😉 Uitstel is afstel. En al snel verdwijnen die revolutionaire banden in de kast en verkondig je aan vrienden dat het niet echt werkt.
  3. Train niet meer dan 5 minuten. Het effect is minimaal en de kans dat je volgende keer minder zin hebt is groter. Je verhoogt er alleen de drempel mee.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl