zorgverzekeringen vergelijken
LIFE

Waarom het zo belangrijk is om zorgverzekeringen te vergelijken

Iedere maand weer wordt de nota van je zorgverzekering van je bankrekening afgeschreven. Ben jij tevreden wat je hiervoor terugkrijgt? Kun jij gebruik maken van de diensten uit de gezondheidszorg op de manier die bij jou past? Heb je niet het idee dat je hiervoor te veel betaalt? Deze vragen geven precies aan waarom het zo belangrijk is om zorgverzekeringen te vergelijken. Je kunt hier zelfs buiten het overstapseizoen al je gedachten over laten gaan.

Waarom een geschikte zorgverzekering zo belangrijk is

Het is eenvoudig uit te leggen waarom een geschikte zorgverzekering zo belangrijk is. Iedereen wil immers gebruik kunnen maken van een gezondheidszorg die aansluit op zijn of haar wensen en behoeften. Om hiervoor niet de hoofdprijs te hoeven betalen, moet je een zorgverzekering afsluiten. We gebruiken het woord “moet” omdat iedereen in Nederland de verplichting heeft om een (basis) zorgverzekering af te sluiten. 

Naast de basiszorgverzekering zijn er diverse mogelijkheden om een aanvullende verzekering af te sluiten. Omdat hier zeer veel keuzemogelijkheden in zijn, is het belangrijk om zorgverzekeringen te vergelijken. Je voorkomt hiermee dat je te veel betaalt of een polis hebt die niet bij je past.

Het “overstapseizoen” van zorgverzekeraars

Aan het eind van het jaar heb je mogelijkheden om over te stappen van zorgverzekering. Deze periode (tot en met het begin van het nieuwe jaar) wordt gezien als “overstapseizoen” van zorgverzekeraars. In deze periode word je overspoeld door commercials van zorgverzekeraars. Iedere zorgverzekeraar wil jou graag doen geloven dat zij de beste zorgverzekering voor je aanbieden. Jij bent echter de enige persoon die dit kan beoordelen. Het is goed om hiervoor je specifieke wensen (met betrekking tot bijvoorbeeld een bepaalde zorgbehoefte of vrije zorgkeuze) op een rijtje te zetten en op basis hiervan een vergelijking te maken tussen de aanbieders op dit gebied. 

Het is zeker verstandig om hier ieder jaar weer tijd in te investeren.  Niet alleen je zorgbehoefte kan uiteraard veranderen maar ook het polis aanbod is sterk aan verandering onderhevig. Dit laatste heeft betrekking op zowel de inhoud van de polis als de prijsstelling, dus het bedrag dat maandelijks van je bankrekening afgeschreven wordt.        

Hoe je het hele jaar bezig kunt zijn met de vergelijking van je zorgverzekering

Hoewel de periode van november tot januari gezien wordt als overstapseizoen van zorgverzekeraars is het niet gek om het hele jaar alvast wat stappen te zetten met betrekking tot de vergelijking van je zorgverzekering. Je ervaring van dit jaar zal immers de basis vormen van de keuze voor een geschikte zorgverzekering van volgend jaar. 

Heb je dit jaar een negatieve- of juist positieve ervaring op dit gebied meegemaakt? Wil je gebruik maken van een specifieke zorgverlening wat nu niet gedekt wordt door je huidige verzekering? Heb jij gehoord dat een bekende van je veel voordeliger uit is voor een vergelijkbare verzekering? Maak hierover alvast een notitie voor jezelf om te voorkomen dat je dit aan het eind van het jaar vergeten bent. Je kunt deze “ervaring” meenemen in je overweging voor een geschikte zorgverzekering. Het vergelijken van zorgverzekeringen loont immers letterlijk de moeite.        

    

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Diverse soorten ademwerk

ademworkshops Evelina zinger LCP

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet