Duursport Hardlopen MOVE

Tips: Joggen met smartphone

Tegenwoordig hardloopt iedereen met z’n smartphone. Niet iedereen gebruikt het goed genoeg of weet de mogelijkheden nog niet allemaal. Daarom wat handige tips om je smartphone zo nuttig mogelijk te maken tijdens het hardlopen.

Muziek luisteren

Muziek is de ultieme manier om gefocust hard te lopen. Je kan bijvoorbeeld een geluid opdoen van de zee, zo lijkt het alsof je net op het strand loopt! Maar je kan ook juist liedjes luisteren met een sneller tempo waar je lekker op de maat kan rennen. Maak voor jezelf een aparte afspeellijst voor het hardlopen zodat je niet de rustigere nummers steeds moet wegdrukken. Vaak kan je ook al veel speciale afspeellijsten vinden voor sporters.

Hardloopapps

Je hebt vele soorten hardloopapps die je goed begeleiden tijdens het hardlopen. Daarom een lijstje met de top 5 apps die het beste zijn en die je de meeste functies kunnen bieden.

  • Runtastic

Deze app biedt voor iedereen met een andere sport een verschillende opties qua workout. Je kunt sporten zonder een plan, dus gewoon zelf alles bepalen. Maar je kunt ook sporten met een ingesteld doel en een gemaakt trainingsplan. Dit is basis, de app is nog uitgebreider maar dan moet je de pro versie kopen van 4,99 euro. Ook kun je voor 0,99 euro een Story run kopen. Dit bestaat uit motiverende verhalen, nog alleen beschikbaar in het Duits en Engels helaas.

  • Runkeeper

Een goede app, maar wel erg prijzig. Voor de gratis versie moet je wel een account aanmaken zodat je meer kan doen met de app. Je kunt dan kijken wat je al gedaan hebt voor workouts en je ziet een overzicht van je vooruitgang. Tijdens het hardlopen zie je nuttige informatie zoals hoe lang je al aan het hardlopen bent, hoe hard je gemiddeld rent, hoeveel kilometers je al gerend hebt en hoeveel calorieën je al verbrand hebt. Ook wordt er gebruik gemaakt van je gps signaal zodat je achteraf kan zien waar je allemaal hebt gelopen. De betaalde versie van een tientje per maand of 40 euro per jaar heb je een veel uitgebreidere app. Je hebt grafieken van je vooruitgang tot je beschikkingen maar er zijn ook betere trainingsschema’s voor je ontwikkelt. Ook zijn er trainingen gemaakt die je ook kan gebruiken.

  • Personal Running Trainer

Deze app is helaas alleen ontwikkelt voor de IOS maar is toch wel echt het benoemen waard. Je hebt verschillende soorten trainingen waaruit je kan kiezen. Van een korte afstand tot een halve marathon. De app bepaald zelf hoelang je hiervoor nodig hebt om dit doel te kunnen bereiken. Als je denkt dat je al in vorm bent kan je ook een week overslaan bijvoorbeeld. Er wordt door de app aanbevolen dat je 3x per week gaat hardlopen. De app geeft aan wanneer je een warm-up moet doen maar ook wanneer je het even wat rustiger aan moet doen. Tot slot heb je ook nog een coach tot je beschikking die je door het hardlopen heen helpt alleen is deze niet in het Nederlands beschikbaar.

  • Nike+ Running

Deze app is ontwikkelt door het sportmerk Nike. Ook voor deze app moet je een account aanmaken. Je kunt instellen wat voor training je wil gaan doen en of dat binnen of buiten is. Ook kun je aangeven of je met of zonder muziek wil gaan hardlopen. Tijdens het rennen zie je hoelang je rent, de afgelegde kilometers en als je de gps aanzet zie je ook op de kaart waar je gelopen hebt. Er wordt zelfs aangegeven welke stukken je hebt gerend en wanneer je hebt gewandeld!

  • Hardlopen met Evy

Je wordt in deze app pas echt persoonlijk begeleidt, door Evy. Tijdens het hardlopen wordt je gemotiveerd door haar en daardoor push je jezelf net nog even verder. In de app zie je diverse schema’s, of je nou een beginnende loper bent of al wat gevorderd. Ook in deze app zie je informatie tijdens het rennen.

Makkelijke sportarmband
Makkelijke sportarmband

Gemakkelijk bij je dragen

Maar waar laat je dan nou je smartphone? Voor zowel een iPhone als een Android telefoon heb je veel telefoonaccessoires en dus ook voor het hardlopen. Je hebt handige sportarmbanden voor om je arm waar je de telefoon in kan doen of ook je huissleutel. Ook heb je wat grotere banden die je om je middel kan doen voor nog meer spullen zoals een waterflesje en pasjes.

Wat zijn dus de voordelen?

Door apps te gebruiken kun je je ontwikkeling zien
Je kunt gebruiken maken van handige trainingsschema’s
Je hebt een doel
Coaching tijdens het hardlopen
Muziek luisteren om op tempo te blijven
Bereikbaar als er wat gebeurd
Makkelijk bij je te dragen

Dus waar wacht je nog op!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken