MOVE

Tips bij het kiezen van de juiste sportkleding

Nu de zomer er weer bijna aankomt willen vaak veel mensen gaan sporten. Net eventjes die extra kilootjes eraf hardlopen, of op welke manier dan ook. Maar wat moet je dan aan? Wat is wel lekker om in te sporten en wat zit alleen maar in de weg? Ook al verschilt het natuurlijk per persoon toch heb ik nog wat handige tips voor je die kunnen helpen bij het kiezen van de juiste sportkleding.

Dit is denk ik toch wel het allerbelangrijkste, je moet je comfortabel voelen in je sportkleding. Ga niet voor te strakke shirtjes en broeken, je moet je nog kunnen bewegen zonder je ongemakkelijk te voelen dat iedereen dat ene extra kilootje zo door je shirtje kan zien. Je bent gewoon lekker actief bezig, en even niet bezig met hoe mooi je eruit moet zien. Een shirtje mag daarom ook wel wat wijder zitten, je kan je dan vrijuit bewegen, net zoals een broek. Als je bijvoorbeeld een echte killer workout doet met bukken en opstaan en springen etc. dan heb je echt geen zin in een strakke broek 😉

  • Ga voor de juiste stoffen

Het is belangrijk om voor de juiste stoffen te gaan. Tijdens het sporten ga je veel transpireren. Daarom moet je gaan voor ademende stoffen zodat je huid gelucht wordt en het juist wind en regen buiten houdt.kiezen sportkleding

  • Draag laagjes

In de zomer kleed je je natuurlijk minder dik aan dan in de winter, maar toch is het belangrijk om je te kleden in laagjes. Als je nog niet opgewarmd bent is het verstandig om een jackje te hebben. Daarna krijg je het warm en kun je die uit doen en ga je verder sporten in een shirtje. Wanneer je klaar bent met sporten koelen je spieren af, dan is het verstandig om weer je jackje aan te doen. Als je een jack te warm vindt kun je bijvoorbeeld ook een korte mouwen shirt aandoen met een lange mouwen shirt eronder.

  • Mix en match

Het is een trend om actief bezig te zijn, te gaan hardlopen of misschien wel naar de sportschool te gaan. Tegenwoordig is het aanbod van sportkleding erg groot. Daarom is het leuk om te spelen met wat je draagt. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een basic zwarte sportbroek met daarop een fleurige top. Maar je kan het natuurlijk ook andersom doen: een simpele top maar een knallende sportbroek!

Probeer zelf uit wat je leuk vindt en wat vooral bij je past en lekker zit!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Erg goede tips, veel mensen kleding zich inderdaad te warm aan zonder laagjes waardoor je niks kan uittrekken. Als het koud buiten is en je gaat hardlopen zal je het vanzelf warm krijgen.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl