Sporten; Zo start je én houd je het vol!
Gezondheid MOVE

Sporten; Zo start je én houd je het vol!

Veel mensen hebben het voornemen om te gaan sporten, maar helaas blijft het dan ook vaak bij dat ene voornemen. Heel erg jammer, want sporten is veel meer dan je af en toe in het zweet werken. Door te sporten komen er ook allerlei stofjes in je lichaam vrij waar je letterlijk blij van wordt. Dit merk je wellicht niet direct de eerste keer, maar wanner je het langere tijd achter elkaar doet zul je op een gegeven moment merken dat het soepeler gaat en je meer haalt uit je work-outs. Je zult je erna blijer, opgewekter en voldaner voelen. Maar hier is dus wel voor nodig dat je niet alleen start met sporten, maar dat je het ook vol gaat houden. Hoe je daartoe komt? Lees snel verder!

Fit your life

Start met sporten in een vorm die haalbaar is voor jou. Dus leg de lat niet te hoog en ga niet voor varianten waar je uiteindelijk de verwachtingen niet van waar kunt maken. Hiermee stel je jezelf alleen maar teleur en zul je bedrogen uitkomen. Investeer daarom in een vorm van sporten waar jij langere tijd je aan kunt commiteren. Kies hierbij altijd de vorm die écht werkt voor jou. Dus heb jij een druk, onregelmatig leven? Ga dan niet voor een gym met strakke openingstijden. Kies voor een abonnementsvorm die bij je past of nog beter; ga thuis sporten! Daarbij gelden geen openingstijden en is ook reistijd opeens geen ding meer.

Fit from home

Thuissporten lijkt de afgelopen jaren steeds meer aan terrein te winnen en dat is goed te begrijpen. Veel mensen voelen een drempel naar de sportschool, of dat nu de omgeving of de afstand is, het kan net ervoor zorgen dat je liever niet gaat. Dit is zonde want het is ook een gemiste kans. Het gevolg is dat mensen een abonnement afsluiten en vervolgens vooral de sportschool sponsoren. Door dit geld te gebruiken voor spullen waarmee je thuis fit kunt worden, is het geld nooit weggegooid. Ook niet wanneer je in een drukkere periode even een pause neemt. Koop een barbell met verschillende gewichten en start met een eenvoudige workout. Combineer dit later met nog meer fitness apparatuur en voor je het weet heb je een complete homegym. Iets waar wellicht niet alleen jij maar ook je huisgenoten baat bij hebben.

Kortom, wanneer jij eindelijk dat sporten een keer vol wilt gaan houden dan is het aan te raden om de drempel bijna letterlijk te verlagen. Verplaats je gym gewoon naar huis. Door dit te doen zul je zien dat je weinig tijd kwijt bent aan een workout, maar je het daardoor wel vol gaat houden. De spullen die je hiervoor aanschaft hoeven niet veel en al helemaal niet complex te zijn. Met een paar handige tools kun jij er al voor zorgen dat je jarenlang vanuit huis je workout kunt doen.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken