Gezondheid MOVE

Wat is chiropractie?

Wat is chiropractie
De laatste jaren hebben steeds meer mensen gehoord van chiropractors, de "krakers" die uw wervelkolom een paar keer draaien en keren om hem weer op de rails te krijgen.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Maar is dat wat chiropractie eigenlijk is? Er zit meer achter het verhaal.

 

Wat is chiropractie?

Chiropractors zijn experts van de wervelkolom en van het zenuwstelsel, het “kraken” is een methode die gebruikt wordt om de juiste beweging en het functioneren van een deel van de wervelkolom, het bekken of een ander gewricht van het skelet te herstellen.

Door dagelijkse spanningen, slechte houding, gebrek aan lichaamsbeweging, stress, ongelukken en anderszins kunnen gewrichten in de wervelkolom “disfunctioneel” worden. Dat kan betekenen dat ze vast komen te zitten in een positie, met andere woorden dat ze niet meer goed bewegen. Uw lichaam is gemaakt om als één geheel te bewegen, van uw tenen tot de top van uw hoofd, dus wat gebeurt er als één deel niet meer beweegt zoals het zou moeten? De rest begint te compenseren. Dat betekent dat gewrichten boven en onder de blokkade te veel of op de verkeerde manier kunnen bewegen, of dat de omliggende spieren stijf en geïrriteerd worden, of zelfs niet meer goed werken en ondergeactiveerd raken. Het behandelen van deze gebieden zal slechts tijdelijk helpen, maar het behandelen van de werkelijke oorzaak van het probleem, de disfunctionele gewrichten, kan helpen in het brengen van veel langdurige pijn-verlichting.

Bij Chiropractie Capelle zijn onze chiropractoren uitgebreid getraind in de behandeling van rug-, nek- en schouderpijn en hoofdpijn. Meer informatie vindt u op onze website.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl