Wat is chiropractie
Gezondheid MOVE

Wat is chiropractie?

De laatste jaren hebben steeds meer mensen gehoord van chiropractors, de "krakers" die uw wervelkolom een paar keer draaien en keren om hem weer op de rails te krijgen.

Maar is dat wat chiropractie eigenlijk is? Er zit meer achter het verhaal.

 

Wat is chiropractie?

Chiropractors zijn experts van de wervelkolom en van het zenuwstelsel, het “kraken” is een methode die gebruikt wordt om de juiste beweging en het functioneren van een deel van de wervelkolom, het bekken of een ander gewricht van het skelet te herstellen.

Door dagelijkse spanningen, slechte houding, gebrek aan lichaamsbeweging, stress, ongelukken en anderszins kunnen gewrichten in de wervelkolom “disfunctioneel” worden. Dat kan betekenen dat ze vast komen te zitten in een positie, met andere woorden dat ze niet meer goed bewegen. Uw lichaam is gemaakt om als één geheel te bewegen, van uw tenen tot de top van uw hoofd, dus wat gebeurt er als één deel niet meer beweegt zoals het zou moeten? De rest begint te compenseren. Dat betekent dat gewrichten boven en onder de blokkade te veel of op de verkeerde manier kunnen bewegen, of dat de omliggende spieren stijf en geïrriteerd worden, of zelfs niet meer goed werken en ondergeactiveerd raken. Het behandelen van deze gebieden zal slechts tijdelijk helpen, maar het behandelen van de werkelijke oorzaak van het probleem, de disfunctionele gewrichten, kan helpen in het brengen van veel langdurige pijn-verlichting.

Bij Chiropractie Capelle zijn onze chiropractoren uitgebreid getraind in de behandeling van rug-, nek- en schouderpijn en hoofdpijn. Meer informatie vindt u op onze website.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken