EAT Gezondheid Inspiratie

De leukste ideeën voor gezondere bruidstaarten

De leukste ideeën voor gezondere bruidstaarten
Je bruiloft is een bijzonder moment waar jullie ongetwijfeld erg naartoe leven. Voor het moment suprême daar is, komt er ook veel planning bij kijken.

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Welke bruidsjurk kies je? Gaan jullie voor een trouwthema, of niet? Welke kleuraccenten zullen de boventoon voeren, en wat zal de trouwlocatie worden van jullie heugelijke dag? Naast al deze zaken is het uitkiezen van de bruidstaart een taak die zeker niet tijdens de voorbereiding mag ontbreken. Er zijn ontzettend veel smaken en uitvoeringen om uit te kiezen. Hier komt nog bij dat de gezondere bruidstaart tegenwoordig erg in opkomst is. In dit artikel lees je meer over de huidige en aankomende trends omtrent gezonde bruidstaarten.

 

Trends op het gebied van gezonde bruidstaarten

Of je nog in 2022 gaat trouwen of ‘pas’ volgend jaar in 2023, sommige trends gaan gewoon verder in het nieuwe jaar. Zo ook de gezonde bruidstaart met bloemen en droogbloemen.

 

Bruidstaart met (droog)bloemen

Jullie gezonde bruidstaart laten versieren kan op allerlei manieren. Maar dé trend van dit moment is het decoreren met (droog)bloemen. Dit is niet alleen een gezond alternatief voor allerlei decoraties van suikerwerk, maar ze geven de taart ook een natuurlijke uitstraling. Ideaal voor een rustiek of vintage thema!

 

Dé kleur van 2023: paars

Ga je volgend jaar trouwen? Dan is jullie taart helemaal hip als hij is ondergedompeld in een paarse kleur. Zo kun je een gezonde bruidstaart een paarse tint geven door hem te laten versieren met paarse bloemen. Of de bruidstaart helemaal in paarse fondant laten uitvoeren, natuurlijk!

 

Een naked cake

naked cade is in als bruilofsttaartHouden jullie niet zo van pracht en praal en kiezen jullie liever voor simpel en ingetogen? Dan is de naked cake een goede optie die ook nog eens gezond is! Een naked cake is een gezonde bruidstaart zonder decoratielaag van fondant. Vinden jullie dit wel erg kaal? Ga dan voor een semi-naked cake. Het is in beide gevallen nog steeds mogelijk om wat (gezonde) versiering aan te brengen in de vorm van (droog)bloemen en fruit.

 

Vegan bruidstaarten zijn de nieuwste trend

Kiezen voor plantaardig voedsel is al jarenlang hip. Willen jullie vegan eten op jullie bruiloft? Of hebben jullie te maken met lactose-intolerantie? Dan is het handig om te weten dat het goed mogelijk is om een vegan bruidstaart te laten maken. Een vegan bruidstaart kun je zeker onder de gezondere bruidstaart variant scharen. Deze taart bestaat geheel uit plantaardige producten en is volkomen aan te passen aan de huidige trends. Zo heb je een gezonde bruidstaart die geen dierlijke producten en ingrediënten van dierlijke oorsprong bevat.

 

Eetbare bloemen

Zoals eerder in dit artikel al even aan bod kwam, zijn (droog) bloemen de trend van nu op het gebied van bruidstaarten. Willen jullie liever eetbare decoraties voor op de veganistische bruidstaart? Dan kunnen jullie ook kiezen voor eetbare bloemen of bloemen van eetpapier. De keuzes zijn werkelijk eindeloos en aan te passen aan diverse kleurtrends!

 

Vegan decoraties

Behalve (eetbare) bloemen is fruit een ontzettend gezond, vegan én kleurrijk alternatief om jullie bruidstaart er decoratief uit te laten zien. Fruit zoals druiven, bramen en blauwe bessen geven de bruidstaart een paarse, trendy look. Uiteraard kun je ook voor andere soorten fruit kiezen en er een kleurrijk geheel van maken.

 

Een veganistische sweet table

Willen jullie iets anders dan een vegan bruidstaart? Ga dan voor een veganistische sweet table! Een sweet table biedt je gasten de mogelijkheid om iets te kiezen waar ze zelf trek in hebben. Zo kun je kiezen uit verschillende kleine vegan bruidstaarten in diverse smaken en die passen bij jullie trouwthema. Wil je de sweet table nog specialer maken? Voeg er dan cupcakes en hippe macarons aan toe. Allemaal vegan, uiteraard!

 

Echt goedkoop trouwen

Heb je een relatief klein budget en wil je het liefste goedkoop trouwen? Dan is het geen gek idee om je eigen bruidstaart te maken. Er staan tegenwoordig veel goede how-to video’s op social media of op Youtube waarmee je relatief goedkoop en eenvoudig je eigen bruidstaart kunt maken. Een tip: plan wel eerst wat oefen (en taste) sessies in om er zeker van te zijn dat je bruidstaart lekker smaakt!

 
Image by senivpetro on Freepik
Image by wirestock on Freepik

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl