Gezin Inspiratie LIFE

Langer en gezonder leven doe je door dingen voor later nu al te regelen

Langer en gezonder leven doe je door dingen voor later nu al te regelen
Iedereen wil een lang en gezond leven leiden. Echter is dit helaas niet voor elk persoon weggelegd. Er zijn allerlei factoren die bepalen of dit doel wordt behaald.

Last Updated on: 12th april 2023, 09:44 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een van deze factoren, is het goed voorbereid zijn op zaken die in de toekomst met vrij grote zekerheid zullen plaatsvinden. In deze blog vertellen we je graag meer over wat je nu kunt doen om langer en gezonder te leven en waarom het zaak is om dit nu aan te pakken. Op deze manier is de kans ineens een stuk groter dat je meer uit het leven zult halen.

 

Door dingen voor later al geregeld te hebben, kun je in het nu leven

Als eerste is het zaak om te realiseren waarom je dingen voor later nu al geregeld moet hebben. Als je dingen alvast voor elkaar hebt, dan kun je in het nu leven zonder je zorgen te maken over wat er later gebeurt. De spanning en stress die hiermee gepaard gaat vermindert enorm. Zo’n gespannen staat van zijn is niet goed voor je lange termijn gezondheid. Denk maar aan het feit dat sommige mensen stress-gerelateerde problemen kunnen ontwikkelen als gevolg van een te hoog spanningsniveau. Hiermee heb je dus al direct een goede reden om te zorgen dat je de nodige voorzorgsmaatregelen treft.

 

Welke zaken moet je voor in de toekomst al geregeld hebben?

Je begrafenisverzekering

Het eerste wat je voor in de toekomst al geregeld moet hebben, is je begrafenis verzekering. Wanneer je overlijdt, kunnen de kosten voor je uitvaart behoorlijk oplopen. Met een verzekering kun je deze kosten dekken en laat je op deze manier geen lastige taak over aan je nabestaanden. Wanneer je weet dat alles al geregeld is op financieel gebied betreffende je begrafenis en uitvaart, zal je niet langer stress ervaren op dit gebied.

Een vast pensioen

Verder is het van belang dat je een vast pensioen regelt. Je hoeft hier niet teveel over na te denken als je nu nog jong bent, maar met de juiste voorbereiding kun je er in ieder geval zeker van zijn dat je later niet in de problemen komt. Een goede pensioenvoorziening is dus een must als je langer en gezonder wilt leven.

Een plek waar je terecht kunt wanneer je niet meer zelfstandig kunt wonen

Als derde is het handig om alvast een plek op het oog te hebben waar je terecht kunt wanneer je in de toekomst niet meer zelfstandig kunt wonen. Je kunt gezond oud worden, maar vaak heb je toch extra ondersteuning nodig en kun je niet alleen blijven wonen. Heb je familie waar je bij kan wonen? Of bestaat er een goede oplossing om naar een verzorgingstehuis te gaan? Wanneer je hier alvast over nadenkt en een keuze maakt, zorg je ervoor dat je in de toekomst geen stress hebt over waar je naartoe moet. Tevens zal je familie of vrienden hier ook mee geholpen worden, omdat zij waarschijnlijk een groot deel van deze beslissing niet hoeven te maken.

Beleggingen

Tevens is het belangrijk om alvast beleggingen aan te gaan. Beleggingen brengen vele voordelen met zich mee. Je kunt hierdoor bijvoorbeeld dividend ontvangen en erop rekenen dat je later een groter bedrag op je rekening hebt staan. Dit kan een grote steun zijn om bepaalde financiële doelen te bereiken. Als kers op de taart zorgen goede beleggingen ervoor dat inflatie geen kans meer heeft. Wanneer je door middel van beleggingen weet dat je in de toekomst geen financiële problemen meer hebt, dan zal je een veel meer ontspannen leven leiden.

Je testament

Een ander iets wat je goed geregeld moet hebben, is je testament. Wanneer je een testament opstelt, zorg je ervoor dat al je bezittingen op de juiste manier verdeeld worden. Je kunt hiermee bijvoorbeeld je familie en vrienden helpen in de toekomst. Ook is het goed om te weten dat je hiermee problemen voorkomt en er dus geen discussie meer mogelijk is tussen bepaalde personen over welke deel van je erfenis waar naartoe gaat, want ze kunnen simpelweg je testament opvragen.

Schrijf al je wachtwoorden op voor je nabestaanden

Het laatste waar je rekening mee moet houden, is dat je al je wachtwoorden voor verschillende accounts opschrijft. Wanneer je komt te overlijden, is het voor je nabestaanden makkelijker om bijvoorbeeld je financiële informatie te achterhalen als zij precies weten waar ze moeten zoeken.

Al met al is het erg belangrijk om al deze voorzorgsmaatregelen te nemen. Op deze manier kun je er vanuit gaan dat je langer en gezonder leeft, zonder dat jij je je druk hoeft te maken over zaken in de toekomst.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl