Detox Gezondheid

Wil je van een bepaalde verslaving af komen? Met deze 4 tips gaat dat gegarandeerd lukken

Steeds meer mensen in Nederland zijn verslaafd aan iets. Bij sommige mensen is dit hun smartphone, terwijl andere mensen juist te veel alcohol drinken. Ben jij ook verslaafd aan iets? Dan wordt het tijd om aan de slag te gaan en hier vanaf te komen. In deze blog vind je 4 tips waarmee dit gegarandeerd gaat lukken, dus lees snel verder om deze adviezen toe te passen.

Naar een afkickkliniek in het buitenland gaan

De eerste tip die we je mee willen geven is om naar een afkickkliniek buitenland te gaan. Hier zitten meerdere redenen achter. In een afkickkliniek heb je te maken met professionals op het gebied van mensen helpen van hun verslaving af te komen. Hierdoor vergroot je de kans dat je eindelijk een positieve verandering maakt. Het buitenland als locatie komt van pas doordat je in een volledig nieuwe omgeving terecht komt zonder mensen die je wellicht kennen. Hierdoor kun je aan jezelf werken zonder dat mensen al bepaalde negatieve verwachtingen van je hebben, wat goed is voor je zelfbeeld.

Maak een actieplan

Ook is het zaak om een actieplan te maken. Het maken van een actieplan om van de verslaving af te komen is mogelijk door een paar belangrijke stappen te volgen. Als eerste is het belangrijk om de triggers voor verslaving te identificeren, zoals stress, verveling of bepaalde mensen en plaatsen. Zodra deze triggers zijn geïdentificeerd, is het belangrijk om strategieën te ontwikkelen om ze te vermijden of er op een gezondere manier mee om te gaan. Als de triggers eenmaal onder controle zijn en vermeden worden, is de volgende stap het vinden van gezondere activiteiten die het verslavende gedrag kunnen vervangen. Maak dus een actieplan om snel van je verslaving af te komen.

Stel kleine doelen op

Verder kan een verslaving overwonnen worden door kleine, haalbare doelen te stellen. Iemand die bijvoorbeeld probeert te stoppen met te veel suiker, kan beginnen met het beperken van zijn gebruik tot een bepaald aantal blikjes frisdrank per dag. Naarmate ze zich meer op hun gemak voelen met deze routine, kunnen ze geleidelijk de intervallen tussen elk zoet drankje en snack vergroten en uiteindelijk toewerken naar helemaal stoppen. Dit principe kun je dus ook voor je eigen verslaving toepassen.

Zoek naar steun

Tot slot kun jij je verslaving overwinnen met vastberadenheid en steun. Steun van vrienden en familie kan de nodige structuur en begeleiding bieden om los te komen van verslaving. Ze kunnen immers andere aspecten van je leven tijdelijk van je wegnemen zodat je je volledig op het afkomen van je verslaving kunt richten. Met een goed sociaal vangnet zul je dus een flink eind kunnen komen.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl