Gezondheid Mindfulness

4 tips om van stress af te komen

In Nederland is er een negatieve gezondheidstrend gaande; steeds meer mensen kampen namelijk met stress. Dit heeft met allerlei factoren te maken, zoals dat mensen ook buiten werktijden om beschikbaar zijn voor hun baas. Gelukkig bestaan er echter net zoveel manieren om van stress af te komen dan stress te krijgen. Wil jij weten hoe je het beste van stress afkomt? Dan is deze blog de perfecte plek voor je. We geven je namelijk 4 tips mee waardoor je ineens veel minder zit te stressen dan normaliter het geval is.

HHC

De eerste tip die we je mee willen geven is om hexahydrocannabinol (HHC) te nemen. HHC is een cannabinoïde die verschillende effecten in je lichaam veroorzaakt. Een van deze effecten is dat je beter tot ontspanning kunt komen. Hoewel het bewijs nog niet concluderend is, bestaan er vele studies die dit in ieder geval suggereren. De beste manier om deze stof in te nemen is door middel van een hhc vape. Deze manier van inname bevat de beste balans tussen gemak en prijs. Wanneer je met stress kampt is het nemen van HHC dan ook zeker een optie om te overwegen.

Meer slapen

Ten tweede helpt meer slapen om van stress af te komen omdat dit je lichaam en geest de kans geeft om uit te rusten. Tijdens je slaap kan je lichaam hormonen zoals melatonine vrijgeven die helpen met ontspannen en je stemming reguleren. Bovendien kan voldoende slaap de concentratie en cognitieve prestaties verbeteren, wat de effecten van stress kan helpen verminderen. Wees dan ook slim door aan je nachtrust te werken.

Vaker bewegen

Verder helpt vaker bewegen om stress kwijt te raken. Hiermee zul je endorfine vrij maken, dit zijn hormonen die positieve gevoelens opwekken in het lichaam. Lichaamsbeweging kan ook helpen om je geest helder te krijgen, omdat het de niveaus van het stresshormoon cortisol verlaagt, waardoor je gerichter kunt denken en je mentale helderheid verbetert. Daarnaast is regelmatige lichaamsbeweging een geweldige uitlaatklep om opgebouwde spanning en frustratie kwijt te raken, waardoor je algehele stressniveau daalt.

Gezond eten

Het is tot slot aangetoond dat gezond eten een positieve invloed heeft op het verminderen van stress. Het eten van voedingsmiddelen met gezonde vetten kan je lichaam voorzien van essentiële voedingsstoffen die het stressniveau kunnen helpen verlagen. Daarnaast kunnen voedingsmiddelen met veel vitamines en foliumzuur de algehele stemming en het energieniveau verbeteren. Het eten van voedsel dat rijk is aan omega-3 vetzuren kan ook het cortisolniveau verlagen, dat bijdraagt aan gevoelens van angst en depressie. Tot slot helpt het verhogen van de inname van fruit en groenten om het serotonine niveau te verhogen, wat stress vermindert. Denk dan ook zeker aan je dieet.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl