artikel gezondblog brein trainen
Inspiratie LIFE

4 tips om je hersenen te trainen

We weten allemaal dat we dagelijks moeten bewegen, voldoende moeten slapen en gezond moeten eten. Maar wist je dat het ook ontzettend belangrijk is om de hersenen te trainen?

Met een gezond brein houd je jezelf scherp én verminder je het risico op geheugenproblemen. Hoe je het beste jouw hersenen kunt trainen, lees je verder in de onderstaande tips.

1. Ga mediteren

Mediteren is sinds de laatste paar jaren helemaal hip and happening geworden. En dat is eigenlijk niet zo gek, want van mediteren ga je mentaal vooruit. Je zelfreflectie wordt groter en je kunt je beter focussen. Bovendien helpt mediteren ook wanneer je te veel prikkels ervaart. Meditatie kan jouw hersenen én vervolgens dus ook jezelf volledig tot rust brengen. Vind je mediteren suf, of lastig? Sluit gewoon eens de ogen en let op jouw ademhaling. Dat is al een stap in de goede richting.

2. Probeer eens een nieuw spelletje uit

Je kunt jouw hersenen trainen met verschillende spellen. De meest voor de hand liggende zijn kruiswoordpuzzels, sudoku’s en woordzoekers. Ben je allang uitgekeken op deze spellen? Gelukkig bestaan er nog veel meer spellen die jouw hersenen uitdagen. Zo is het bekende casinospel blackjack ideaal om jouw brein mee te trainen. Je moet namelijk kaarten onthouden om het spel tot een succes te laten leiden. Je kunt blackjack spelen op verschillende online goksites.

3. Beweeg regelmatig

We benoemden het net al even kort dat we dagelijks moeten bewegen. De dagelijkse sportsessie is niet alleen goed voor ons lichaam, maar ook voor de hersenen. Sporten houdt het brein namelijk gezond: de kwaliteit van de bloedvaten gaat vooruit, de bloedtoevoer wordt verbeterd en de hersencellen functioneren beter. En dat zal er allemaal voor zorgen dat het brein beter zal presteren. Redenen genoeg dus om eens de sportschoenen aan te trekken, of gewoon een rondje te wandelen in de buurt.

4. Ontdek een nieuwe hobby

Fotograferen in de natuur, portretten tekenen of een kookworkshop volgen: naast dat het ontdekken van een nieuwe hobby leuk is, is het ook nog eens goed voor het brein. Je daagt jouw hersenen namelijk uit wanneer je iets nieuws aan het leren bent. Bovendien houd jij hiermee jouw hersenen scherp. Laten we als voorbeeld tekenen nemen. Door dingen te tekenen, ga jij de getekende dingen veel beter onthouden. Hiermee train jij jouw cognitieve geheugen. Daarnaast is tekenen ook een prima manier om jouw gedachten even te kunnen verzetten, wanneer je bijvoorbeeld even geen concentratie hebt op het werk.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken