EAT

Aardappels schillen: the easy way!

Aardappels schillen kan een hels karwei zijn. Maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. Onze personal trainers Bram en Melvin hebben daar een trucje voor. Leuker kunnen ze het niet maken, maar makkelijker wel. Met deze tip wordt aardappels schillen een stuk makkelijker.

Waarom aardappelen?

  • Aardappelen vallen onder de categorie wortelgroenten en knolgewassen.
  • Heeft een hoog verzadigingseffect, ondanks dat het veel koolhydraten bevat. (Het gaat hier om gekookte aardappels. Als we echter diezelfde aardappel gaan frituren dan daalt de hoeveelheid koolhydraten en neemt het vetgehalte toe. Het verzadigingseffect neemt ook af)
  • Aardappelen zijn een bron van vezels en vitamine B6 – Een goede bron van energie voor het lichaam en helpen voor een goede darmwerking. Wij laten je in dit filmpje in een paar stappen zien hoe je zonder te schillen, de schil op een snelle manier verwijderd van de aardappel.

Ga jij dit thuis ook proberen? Laat het ons weten!

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet