Gezondheid LIFE

Anti-aging supplementen: welke kiezen deze zomer

Anti-aging supplementen
Naarmate je ouder wordt, wordt het natuurlijk steeds belangrijker om goed voor jezelf en voor je lichaam te zorgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je gezond eet en genoeg lichaamsbeweging krijgt, of je pas net in de twintig bent, de veertig al hebt aangetikt of al met pensioen bent gegaan.

Last Updated on: 24th juni 2022, 02:09 pm

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Naarmate je ouder wordt, wordt het natuurlijk steeds belangrijker om goed voor jezelf en voor je lichaam te zorgen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je gezond eet en genoeg lichaamsbeweging krijgt, of je pas net in de twintig bent, de veertig al hebt aangetikt of al met pensioen bent gegaan. Vind je het nu moeilijk om een goede balans te vinden en kan je wel een handje gebruiken in je strijd tegen het alsmaar naderende anti-aging proces? In dit geval bestaan er talloze vitamines, mineralen en andere hulpmiddelen die je aan je dieet kan toevoegen voor een gezondere levensstijl, die er bovendien voor zorgen dat je je langer jong zult voelen én je er ook zo uit zult zien! Bespaar met een Myprotein kortingscode op je nieuwe favoriete producten en begin deze zomer nog met je strijd tegen ouderdomsverschijnselen!

 

Het proces van ouder worden zullen we hopelijk natuurlijk allemaal vroeg of laat meemaken, en dit is dan ook helemaal niet iets om bang voor te zijn of om je zorgen over te maken. Je kunt hier dan ook niets tegen doen, maar begrijpelijk is wel dat je enkele ouderdomsverschijnselen misschien het liefst zo lang mogelijk wil onderdrukken, of in ieder geval zo lang mogelijk uitstellen. Voorbeelden van dit soort verschijnselen zijn de vorming van rimpels, droge huid, haar dat dunner wordt, en de toename van de kans op allerlei leeftijdsgerelateerde aandoeningen en achteruitgangen. Help je lichaam in de strijd tegen deze ouderdomskwalen, zorg ervoor dat je voldoende collageen, vitamines, omega-3, calcium, magnesium en curcumine binnenkrijgt en geniet nog vele jaren van een perfecte gezondheid!

 

 1.     Collageen

Collageen, een eiwit dat veel voorkomt in het lichaam, helpt onder andere in het behouden van de structuur, de elasticiteit en de hydratatie van onze huid, ons haar en onze nagels. De productie van collageen wordt steeds minder naarmate we verouderen, met bijvoorbeeld de vorming van rimpels, een droge huid en dunner haar als gevolg. Door poeder, tabletten, gummies of beauty shots met collageen in te nemen kun je deze leeftijdsgerelateerde symptomen verlichten en je collageenspiegels langzamer laten afnemen.

 

 1.     Multivitamine producten

Anti-aging supplementen: welke kiezen deze zomerSla meerdere vliegen in één klap en kies direct voor een multivitamine product, of dit nu capsules, tabletten of gummies zijn en profiteer van enorm veel verschillende voordelen. De ingrediënten van dit soort producten, waaronder vitamine A, vitamine B12, vitamine C en vitamine E, dragen bij aan het tegengaan op oplossen van problematiek waar mensen op leeftijd misschien iets meer hulp bij nodig hebben, en hebben bijvoorbeeld als positieve effecten:

 •       De vermindering van vermoeidheid;
 •       Een betere hydratatie van de huid;
 •       Het tegengaan van rimpelvorming;
 •       Het verbeteren van de prestaties van je immuunsysteem;
 •       Het verminderen van de kans op ontstekingen;
 •       Gezondere huid, haar en nagels;
 •       Een betere werking van je stofwisseling.

 

 1.     Omega-3

Bereid je dieet uit met producten die rijk zijn aan omega-3 of kies ervoor om supplementen in te nemen die deze vetzuren bevatten voor een gezonder hart en een perfect cholesterolgehalte in je bloed. De stoffen die in omega-3 vetzuren zitten, zoals eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur, hebben namelijk een positief effect op processen die langzaamaan wellicht steeds minder effectief of goed werken, wat betekent dat het een goed idee kan zijn om extra omega-3 te slikken als je 65+ bent. Dit heeft bijvoorbeeld invloed op de goede werking van het hart, kan bloedstollingen voorkomen, kan een hoge bloeddruk aanzienlijk verlagen en kan helpen bij het bereiken van een normaal cholesterolniveau.

 

 1.     Calcium en magnesium

Het is natuurlijk geen geheim dat calcium en magnesium belangrijke mineralen zijn die betrokken zijn bij veel essentiële processen en functies van ons lichaam, zoals ons metabolisme, het functioneren en herstel van onze spieren en de balans van elektrolyten in ons lichaam. Zorg ervoor dat je lichaam de juiste niveaus van calcium en magnesium bevat en geniet van een hoger energieniveau, een betere werking en herstel van je spieren, gezondere tanden en beter functionerende botten en gewrichten. Ook verminderen deze mineralen de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en andere chronische aandoeningen.

 

 1.     Curcumine

Zoek naar capsules die curcumine bevatten en ervaar hoe dit stofje met antioxiderende en ontstekingsremmende eigenschappen helpt in het tegengaan van blessures en ouderdomsverschijnselen. Curcumine zorgt er namelijk voor dat een bepaald proces in je cellen, dat veroudering en ziekteprogressie zou veroorzaken, vertraagd wordt en geeft dus kans op een langer leven. Ook wordt door de inname van curcumine leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang afgeremd.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl