Gezin Inspiratie LIFE

Werken aan jezelf maar ook oog voor je sociale omgeving houden

Zo essentieel is verbondenheid met andere mensen
In de gehaaste wereld vandaag de dag kan het lastig zijn om ‘geaard’ te blijven. Verkeerde voeding, te hoge eisen stellen aan jezelf en voortdurend stress zijn onder andere oorzaken van een fysieke en / of mentale onbalans. Omdat er de hele dag door energie van je wordt gevraagd, is het belangrijk je energiepeil op niveau te houden.

Last Updated on: 12th april 2023, 09:31 am

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In de gehaaste wereld vandaag de dag kan het lastig zijn om ‘geaard’ te blijven. Verkeerde voeding, te hoge eisen stellen aan jezelf en voortdurend stress zijn onder andere oorzaken van een fysieke en / of mentale onbalans. Omdat er de hele dag door energie van je wordt gevraagd, is het belangrijk je energiepeil op niveau te houden. Letten op je ademhaling, voeding, bewustwording en zelfontwikkeling helpen hierbij. Vergeet daarnaast ook vooral het sociale aspect niet.

Zo essentieel is verbondenheid met andere mensen

Hoewel dit voor de een meer geldt dan voor de ander, zijn mensen in de basis sociale wezens. Dit betekent dat verbinding en contact met anderen van essentieel belang zijn. Kijk maar eens wat voor positief effect het heeft om alleen al te glimlachen naar een vreemde op straat! Zorg er verder voor dat je een goede band hebt met de mensen om je heen. Onderhoud gezonde relaties (en werk aan het bouwen van nieuwe op momenten dat je daar behoefte aan voelt). Laat familie en vrienden weten hoeveel je om ze geeft, en hoezeer je ze waardeert. Spreek regelmatig af om eens bij te kunnen kletsen. Is dat om de een of andere reden niet mogelijk? Bestel dan eens een cadeau bij For You Gifts om te laten weten dat je aan die andere persoon denkt!

Bekender fenomeen door de coronapandemie: huidhonger

werken aan jezelf en verbinding houden met sociale omgevingDe coronapandemie heeft de sociale omgangsvormen de afgelopen jaren aardig in de war geschopt. Herinner jij je nog hoe het was om eindelijk na lange tijd een familielid of vriend weer te kunnen omhelzen? Hoewel de coronamaatregelen om verspreiding van het virus in te dammen zeer waarschijnlijk nuttig zijn geweest, ontstond er ook zoiets als ‘huidhonger’. Vooral alleenstaanden zonder partner of gezin kregen vaker te maken met de behoefte aan aanraking. Hoewel daar sinds het opheffen van de meeste coronamaatregelen minder sprake van zal zijn, is verder de heropening van de samenleving niet helemaal het feest geweest dat we in gedachten hadden.

Zelf weer een nieuwe balans zoeken

De scholen weer open, maar kinderen toch voortdurend thuis doordat leerkrachten of klasgenoten ziek waren? Een werkgever die verlangde dat je gewoon weer op je werk verscheen? Sport of hobby’s die gewoon weer beoefend kunnen worden? En dan ook nog mensen die opeens weer willen afspreken, maar die je eigenlijk ziet als sociale verplichting? Hoewel de coronapandemie uiteraard voor een hoop leed heeft gezorgd, versimpelde het de wereld ook wel enigszins. Toen een paar maanden geleden de meeste coronamaatregelen opgeheven werden, was het voor veel mensen weer zoeken naar een nieuwe balans.

Zeker met de oorlog in Oekraïne en de negatieve financiële vooruitzichten ontstonden er opnieuw gevoelens van bezorgdheid en onrust. Hoe hiermee om te gaan? Bedenk dat je nu eenmaal niet alles kunt beïnvloeden. Waardeer je inzet en probeer de lat niet al te hoog te leggen. Houd een positieve instelling waarbij de focus ligt op veerkracht en tevreden zijn met jezelf. Let er tot slot op dat juist in deze onzekere en drukke tijden het belangrijk is om je lichaam gezonde brandstof te geven. Zo kun je de uitdagingen die op je afkomen tenminste het hoofd bieden!

Kortom, je mentale en fysieke gesteldheid zijn erg belangrijk. Beide hebben invloed op elkaar. Daarom is het van belang om zowel je fysieke als mentale gesteldheid goed te verzorgen. Wanneer je minder mobiel bent, omdat je lichaam achteruit gaat, kan dit invloed hebben op je mentale gezondheid. Schaf daarom hulpmiddelen aan zodat je niet afhankelijk bent van andere. Op deze manier kun je langer in je eigen huis blijven wonen!

Afbeelding: Pexels  freepik

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl