Inspiratie LIFE

Ben jij al opgeruimd?

marie kondo opgeruimd

Last Updated on: 27th mei 2020, 02:32 pm

Van nature ben ik helaas niet zo’n opruimer, ik kan het wel alleen ik heb er vaak geen zin in. Er zijn altijd wel belangrijkere dingen die ik kan bedenken. Voor wie daar ook last van heeft is het inspirerende boek  opgeruimd van Marie Kondo een aanrader. Ik heb er mijn hele huis mee omgegooid en sindsdien pak ik alle opruimklusjes aan op de Marie Kondo manier. Lees hier mijn review van het boek opgeruimd van Marie Kondo

LIFE CHANGING MAGIC

In het Engels klinkt het toch net weer even wat bijzonderder dan hoe het boek in nuchter Nederlanders is getiteld: “the life- changing magic of tidying up”. En in ons huishouden is het echt life changing! Zoals ik al zei, ik was best een rommelkont en daar baalde ik dan wel weer van want een opgeruimd huis is toch veel lekkerder om in te leven.

Bij de manier van Marie Kondo gaat het er in grote lijnen gaat het om dat alles wat je bezit je blij maakt oftewel “Does it spark joy?”
Dat is het criterium voor alles in je kast en huis. Ook is de methode niet bedoelt om kamer voor kamer op te ruimen maar categorie voor categorie.

Voor het schrijven van deze post had ik de eerste twee categorieën aangepakt, kleding en boeken. Dat voelde zo goed dat daarna het hele huis is doorgewerkt!

KLEDING UITZOEKEN

-Verzamel al je kleding (zomer en winter)
-Sorteer alle soorten bij elkaar (shirts, broeken etc)
-Laat ze 1 voor 1 door je handen gaan en bedenk of je er blij van wordt…
Zo nee –> weg ermee
Zo ja     –> netjes in je kast (zie foto)

marie kondo opgeruimdNiet veel meer over!
Dit project heb ik als eerste aangepakt en ik heb sindsdien niet veel kleding meer over… Niet erg hoor want wat ik nog heb daar ben ik blij mee en mijn kast is nu altijd lekker overzichtelijk!

Hoe ziet jouw kledingkast eruit? Vol met kleding waar je blij van wordt of net als ik voorheen met heel veel kleding maar weinig wat ik echt aantrok en zelfs nog miskopen met de kaartjes er nog aan…

Ik bewaar nu ook de kleding die ik zelf niet meer aan wil voor een kledingswap. Een leuke manier om je eigen afdankertjes te ruilen met “miskopen” van anderen en zo je garderobe weer een update te geven.

BOEKEN

marie kondo opgeruimdDaarna kwamen de boeken aan de beurt. De opdracht is alle boeken verzamelen uit je hele huis en dan gaan uitzoeken met de vraag “word ik hier blij van ja of nee”. Bij boeken is het soms wat lastig omdat die vaak nog ongelezen in de kast staan. Of dat het gewoon zonde is of dat je het boek misschien ooit nog eens gaat lezen…

Maar nu ik er eerlijk doorheen ging kon er heel veel weg. Alleen de boeken die ik echt nog eens pak om wat op te zoeken, waar ik nog wat over wil schrijven of die een emotionele waarde hebben staan nog in mijn kast. De rest is bij verschillende nieuwe eigenaars beland want boeken weggooien dat is toch zonde…marie kondo opgeruimd

 

Het boek is onder andere bij Bol.com te koop

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl