Inspiratie

Blijf vitaal dankzij het GPS horloge voor ouderen van LifeWatcher

Last Updated on: 19th januari 2024, 09:52 am

Het is altijd belangrijk om genoeg te blijven bewegen. Een actieve levensstijl kan er namelijk heel veel bekende kwaaltjes voorkomen. Natuurlijk wordt dit wel steeds lastiger naarmate iemand op leeftijd komt. Als een ouder persoon valt, wat vrij vaak voorkomt, dan kan dit behoorlijke complicaties met zich meebrengen. Hoe kan een ouder persoon toch erop uit gaan, zonder dat de kans op een val een te grote belemmering wordt?

Beschikbare hulpmiddelen

Er zijn tegenwoordig een heleboel hulpmiddelen op de markt waarmee een persoon veiliger zelfstandig op pad kan gaan, bijvoorbeeld om te wandelen. Hieronder bespreken we er twee.

Alarmhorloge

Een alarm horloge ouderen lijkt heel erg op een normaal horloge. Je draagt hem om je pols en je kunt hem gebruiken om de tijd af te lezen. Het verschil zit hem erin dat je met een alarmhorloge bepaalde personen kunt waarschuwen in een noodgeval. Dit doe je door de knop op de zijkant een aantal seconden ingedrukt te houden.

De vooraf ingestelde contactpersonen worden vervolgens gebeld door het horloge. Wanneer een contactpersoon opneemt, kan deze met de drager van het horloge praten. Bovendien is het horloge gekoppeld met een mobiele app. De gebruikers van de app kunnen altijd de app openen en de locatie van het horloge zien.

Gps Horloge

Een gps horloge ouderen lijkt grotendeels op het horloge dat we hiervoor hebben besproken. De locatie van het horloge kan gevolgd worden in een app. Ook kan er in de app een cirkel getekend worden en als het horloge deze ingestelde cirkel verlaat, dan wordt er een melding verstuurd. Dit maakt het een handig hulpmiddel voor bijvoorbeeld mensen met dementie.

LifeWatcher

De bovenstaande producten worden verkocht op de website van LifeWatcher. LifeWatcher is een autoriteit op het gebied van gps tracker personen en alarmhorloges voor ouderen. Hun producten hebben al meer dan 120 duizend gebruikers en helpen dagelijks om gevaarlijke situaties te voorkomen. Met de producten van LifeWatcher is er altijd iemand dichtbij en kunnen ouderen langer zelfstandig er op uit blijven gaan.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl