Inspiratie

Creatieve tip: persoonlijke etiketten voor je zelfgemaakte voeding of wijn

De etenswaren en dranken die je in een winkel koopt, zoek je uit op de smaak. Bij het maken van de keuze speelt de verpakking ook een grote rol. Heeft de verpakking een mooi ontwerp en een aantrekkelijk etiket? Dan is de kans groot dat je dit product eerder kiest in plaats van de saaie verpakking die ernaast staat. Ook als je zelf voeding of drank zoals wijn maakt, is het belangrijk dat je een sprekend etiket hebt waardoor je product nog meer tot de verbeelding spreekt.

De perfecte reclame voor je eigen bedrijf

Op een etiket moet bepaalde informatie staan, zoals de ingrediënten en de houdbaarheidsdatum van het product. Daar moet je bij het ontwerp rekening mee houden; je zorgt ervoor dat dit duidelijk op de verpakking vermeld staat. Het hoofddoel wat je zelf bij het etiket hebt, is natuurlijk dat je product herkenbaar is. Je kunt bijvoorbeeld een wijn etiket laten maken in de kleuren van je bedrijfslogo. Daarbij vermeld je duidelijk je naam of je gebruikt daarvoor een voor jou kenmerkende afbeelding. Zo weet iedereen moeiteloos van wie de wijn afkomstig is en zet je je eigen bedrijf daarmee op de kaart.

Geef een origineel cadeau bij speciale gelegenheden

Maak je niet op grote schaal wijn, maar is het eerder een hobby van je? Ook dan kan een etiket heel goed van pas komen. Geef bijvoorbeeld een fles wijn cadeau en ontwerp daar een persoonlijk etiket bij waarop je een felicitatie of een gelukwens laat afdrukken. Datzelfde kun je doen bij andere, zelfgemaakte cadeaus. Wat dacht je van een feestelijke verpakking voor zelfgebakken koekjes en zelfgemaakte jam of honing? Met een persoonlijk etiket op je zelfgemaakte voeding heb je altijd een origineel cadeau voor verschillende gelegenheden.

Een sprekend etiket bij je eigen creaties

Op een bijzonder product wil je natuurlijk je geen standaard etiket plakken. Het ligt misschien voor de hand om een vierkant of rechthoekig etiket te gebruiken op een fles, pot of zakje. Maar waarom zou je niet voor een opvallende vorm als een hart, zeshoek of een bloem gaan? Als je de etiketten bij een professionele leverancier als Avery bestelt, heb je ruime keuze uit allerlei vormen. Je hebt zelfs de optie voor een vrije vorm. Bovendien kun je de etiketten in glanzend, mat of transparant krijgen. Daarmee heb je altijd een etiket dat helemaal bij je product en huisstijl past.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken