Inspiratie

Bloedpenis of vleespenis: wat is het verschil?

Penissen zijn er in alle soorten en maten. Geen enkele penis ziet er hetzelfde uit. Dit is per man verschillend. Toch kunnen we de meeste penissen onderverdelen in twee categorieën: de bloedpenissen en de vleespenissen. Maar wat houdt dit precies in? Wat zijn de verschillen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten. 

Wat is een bloedpenis? 

Het overgrote deel van de mannen heeft een bloedpenis. Dit geldt voor ongeveer driekwart van de mannen wereldwijd. Dit zijn penissen die in normale toestand niet al te groot zijn. Zodra ze in erecte toestand komen, nemen ze echter flink toe in formaat. Dit komt doordat het zwellingsvermogen bij een bloedpenis extra groot is. De zwellichamen in de penis vullen zich met bloed en daardoor is de penis in staat om groter en stijver te worden. Vandaar de naam bloedpenis. 

Wat is een vleespenis? 

Maar wat wordt er dan bedoeld met een vleespenis? Nou, in tegenstelling tot een bloedpenis zit er bij een vleespenis juist veel ‘vlees’ om de zwellichamen. Doordat er veel vlees omheen zit, is het lastiger voor de zwellichamen om zich te vullen met bloed. Dat wil niet per se zeggen dat de penis ook kleiner is. Wel is het voor deze penissen lastiger om flink in formaat toe te nemen. Meestal verschilt de erecte toestand nauwelijks met de gewone toestand van de penis. Maar dat zegt dus niets over de grootte. Meestal zijn deze penissen juist in slappe toestand nog altijd indrukwekkend groot. Dit is ook de grootte die ze behouden in erecte toestand. Soms groeien ze nog een halve centimeter en soms merk je helemaal niets. Dan wordt de penis enkel harder. 

Verschillen ze inwendig ook? 

Dat niet. Als de penis van binnen en buiten zou worden onderzocht, dan is er vrijwel nooit een direct verschil te zien. Elke penis werkt uiteindelijk hetzelfde. Het enige verschil zit hem in het feit dat de vleespenis in slappe toestand meestal net zo groot is als de bloedpenis in erecte toestand. Tijdens het krijgen van een erectie zal de vleespenis echter nauwelijks nog in grootte toenemen. Ook wordt hij veel minder hard dan een bloedpenis. Dit komt doordat het bij deze penissen lastiger is om de zwellichamen te vullen met bloed. 

Het maakt dus vrij weinig uit of je een bloedpenis of een vleespenis hebt. Ze werken uiteindelijk precies hetzelfde. Ook het krijgen van een erectie gaat precies hetzelfde. Op dat moment stroomt er bloed naar de zwellichamen en dat maakt dat de penis harder wordt en in sommige gevallen dus ook groeit. Of je een bloedpenis of vleespenis hebt, vertelt enkel wat over het formaat van de penis in niet-erecte toestand. Hoewel het overgrote deel van de mannen een bloedpenis heeft, komt ook de vleespenis steeds vaker voor. Dit verschilt per man en is dus vooral een kwestie van formaat. De werking blijft hetzelfde.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl