MOVE

De 5 leukste manieren om 1000 kcal te verbranden

kajakken

Last Updated on: 4th februari 2021, 07:07 pm

Afvallen kan een ‘pain in the ass’ zijn. Je zou wel eens depressief kunnen worden van het idee dat je voor 1 droog biscuitje 5 minuten lang de trap op en neer moet lopen om hem te verbranden. Maar er is ook goed nieuws! Er zijn namelijk ook manieren om honderden kCal’s te verbranden zonder dat je je daarvoor in het zweet moet werken. Hieronder de 5 leukste manieren om 1000 kCal te verbranden zonder ook maar een centje pijn.

Winkelen

Ja dames… winkelen! Als je een dagje gaat winkelen (5 uren staan en lopen), dan verbrandt je zomaar 1000 kCal. Je mag tussendoor natuurlijk best even een kop thee of koffie drinken. En dit zijn alleen nog maar de calorieĆ«n van het lopen en staan. Als je ook nog eens loopt met 10 volle tassen, kun je daar nog een aardige portie bovenop tellen… sorry mannen… zo zijn de feiten šŸ™‚

Kajakken

Ik ben zelf een enorme fan van het kajakken. Je bent dichtbij de natuur en meestal zelfs midden in de natuur. Zoek een mooi stuk natuur uit en ontdek op de koop toe hoe mooi Nederland eigenlijk is. Een uur vliegt zomaar voorbij en na twee uurtjes heb je zomaar 1000 kCal verbrandt. De foto aan het begin van het artikel heb ik genomen toen ik een rondje in een Fries natuurgebied heb gemaakt. De kajak is mijn beste investering ooit!

Waterfietsen

Een echte calorie verbrander! Een uurtje waterfietsen levert je een verbranding van maar liefst 800 kCal’s op! Misschien wel iets zwaarder dan de rest in het rijtje, maar het is dan ook wel meteen de meest effectieve. Bij de meeste plassen in Nederland kun je er een huren voor een tientje per uur, maar ben je regelmatig te vinden in een waterrijk gebied, dan is het misschien helemaal niet zo’n gekke investering.

Wandelen

De meeste van ons hebben slechts een klein stukje van dat mooie kikkerlandje van ons gezien. Trek je wandelschoenen aan en ervaar de schoonheid van Nederland! Ga niet zomaar naar een parkje in Almere, maar investeer een paar tientjes in boek met wandelroutes en paar goede wandelschoenen. Ik garandeer je geluk, ontspanning en vetverbranding.

Fietstochtjes

Dat ding is niet alleen bedoeld voor het ritje naar de supermarkt. Fietstochtjes zijn ontspannend, leuk en goed voor je gezondheid. Fietsen is ook uitermate geschikt voor mensen met ernstig overgewicht. Je belast je lichaam minimaal, maar verbrandt wel veel calorieĆ«n. Ga goed voorbereid op weg, zodat het fietsen ook nog leuk blijft als je wordt overvallen door een regenbui. Met een goede regenjas overvallen worden door een regenbui is een zegen… snuif deĀ regenlucht op en je voelt je direct een stuk gelukkiger. Oh.. en met fietsen verbrandt je ongeveer zo’n 400 kcal per uur. Hier vindt je boeken met leuke fietsroutes.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ā€˜lifestyleā€™ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl