MOVE

De beste fitness apps voor de iPhone

Met Apple die steeds meer investeert in de gezondheid van de mens, kan het bijna niet anders dan dat er in de toekomst fantastische fitness apps voor de iPhone komen. Om nog maar niet te spreken over de mogelijkheden van de Apple Watch. Hoewel we nog veel kunnen verwachten van de nieuwe generatie fitness apps voor de iPhone, kunnen we nu al genieten van een aantal fantastische fitness apps die je op koers krijgen en/of houden.

Breeze

Fitness app breeze

Breeze is feitelijk een stappenteller voor je iPhone. Op zich is iedere iPhone hier al standaard mee uitgerust (in de app ‘Gezondheid’), maar Breeze gaat verder. Breeze motiveert je om meer te lopen en houdt je gedurende de dag op de hoogte van de vorderingen. Ik gebruik deze app inmiddels een paar maanden en voor mij werkt het erg stimulerend als ik een melding krijg dat ik bijna mijn doel heb bereikt, maar nog een korte wandeling moet maken. De app zelf heb je eigenlijk nooit open, omdat het op de achtergrond draait (overigens zonder direct je batterij leeg te trekken). Breeze is van Runkeeper (nummer 1) en integreert naadloos.

7 Minute workout

7 minute workout fitness app
Onlangs publiceerde de NYtimes een onderzoek van ACSM’S Health & Fitness Journal over, wat zij beschreven als de meest effectieve training. Deze training kon in 7 minuten afgerond worden en trainde de belangrijkste spiergroepen. De 7 minute workout app is gebaseerd op dat onderzoek. Het mooie van deze app is dat je geen internet nodig hebt en dat het je helpt om maximaal rendement te halen met minimale (tijds-)inspanning.

Instant Heart Rate Pro

Instant Heart Rate app

Je hartslag zegt iets over je gezondheid en de vorderingen die je maakt op fitnessgebied. Instant Heart Rate is daarom een onmisbare fitness app voor je iPhone. De Pro versie slaat je historie op en biedt je de mogelijkheid om je uitslag te categoriseren, zoals ‘resting’ of ‘after workout’. Hierdoor kun je patronen en vooruitgang herkennen. Bij de premium versie kun je zelfs een rapport ontvangen. Voor mij volstaat de Pro versie, maar voor de health freaks onder ons…

Virtuagym Fitness

VirtuaGym iphone app

VirtuaGym biedt je een virtuele personal trainer die je helpt om je doelen te bereiken. Naast een trainingsprogramma wordt iedere oefening volledig geanimeerd uitgelegd, zodat je de kans op blessures verkleint en de impact van de oefening vergroot. Virtuagym beschikt met 2000 oefeningen over de grootste visuale oefeningendatabase. Er staan zowel oefeningen voor in de sportschool in, als oefeningen die je zonder toestellen thuis kunt doen.

Zen Fitness (Yoga & bodyweight workouts)

Zen fitness

Voor de Yoga fans onder ons, is er de Zen Fitness app. De app bevat 300 yoga poses, 45 yoga programma’s, HD video’s en ga zo maar door. Een absolute musthave voor mensen die een app zoeken voor body and soul.

MyFitnessPal

MyFitnessPal

Voeding is een belangrijk onderdeel van het ‘fit worden’. Met MyFitnessPal kun je je voeding bijhouden, maar ook de calorieën die je verbrand. Deze app beschikt over de grootste Nederlandse voedingsdatabase en biedt je zelfs de mogelijkheid om je voeding via een barcodescanner in te voeren. Met deze app krijg je goed inzicht in wat je eet, zoals de verhouding koolhydraten, eiwitten en vet. Maar ook welke vitaminen en mineralen je binnen hebt gekregen. Een musthave voor iedereen!

Runkeeper

Runkeeper

Dit is de populairste fitness app ter wereld voor op de iPhone, dus waarschijnlijk ken je Runkeeper al. Maar heb je wel eens de Elite versie overwogen? Je krijgt daarmee diepgaand inzicht in je prestaties en vorderingen, maar je krijgt dan ook toegang tot tientallen trainingsschema’s die je helpen om je doelen te bereiken. De basis app is gratis.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken