Kettlebell workout
Fitness MOVE Reviews

De Kettlebell workout review

Laten we eerlijk zijn… de meesten van ons hebben wel wat beters te doen dan uren rond te hangen in de sportschool. Daarom verkiezen we ook stelselmatig andere bezigheden boven het fitnessen. Ik ben dan ook zelf een groot van van hulpmiddelen die het mogelijk maken om thuis te trainen. De nieuwste sensatie op dit gebied is de Kettlebell-workout. Deze zeer efficiënte training-methode verovert op dit moment wereldwijd terrein. Maar wat houdt het in? En is het echt zo efficiënt? Ik nam de proef op de som.

Wat is een ‘Kettlebell’ en waar komt ie vandaan?

De Kettlebell, zoals we die nu kennen en gebruiken, is oorspronkelijk ontstaan in het Russische leger rond 1700. De Kettlebell werd gebruikt voor de fysieke training van soldaten. Inmiddels wordt de Kettlebell wereldwijd gebruikt in verschillende legers, maar vindt het sinds 2001 ook massale doorgang naar de sportscholen. Voordat de Ketllebell werd gebruikt in het leger, werd het al door Russische boeren gebruikt als contragewicht bij het wegen. Maar verschillende boeren gebruikte het ook om zichzelf ‘op te pompen’ tijdens festivals om hun kracht tentoon te stellen. Ongetwijfeld heeft dit het Russische leger geïnspireerd om de Kettlebell voor krachttraining te gebruiken.

Hoe werkt de Kettlebell?

Doordat het gewicht centraal onder het handvat bevestigd is, kun je de Kettlebell goed gebruiken met swingende oefeningen. Hierdoor kun je de Kettlebell breder inzetten dan een traditionele halter. Door de veelzijdige oefeningen kun je met een enkele workout bijna al je belangrijke spiergroepen trainen.

Hoe efficient zijn de trainingen?

Wat je goed moet beseffen is dat de Kettlebell een middel is en op zichzelf geen resultaat oplevert. Het gaat om de oefeningen en eigenlijk zelfs om de complete workout die bepaald hoe efficiënt de training is. Ik zou je dan ook adviseren om een complete set te kopen, zodat je een goed gebalanceerde workout meegeleverd krijgt.

In mijn geval heb ik gewerkt met deze Kettlebell en workout.

In het geval van de workout die ik heb gebruikt, kan ik wel stellen dat deze zeer efficiënt werkt! De workouts behandelen alle belangrijke spiergroepen, waardoor je lichaam in z’n geheel sterker wordt. Dit zorgt voor een mooi en in balans ogend lichaam. Voor de mensen die willen afvallen kan het zelfs als een wondermiddel voelen. Je verliest namelijk razendsnel die zwembandjes! Dit komt door de toename van vetvrije (spier)massa. Meer spiermassa zorgt ervoor dat je lichaam meer calorieën gebruikt in ruststand, waardoor je ook afvalt als je niet traint.

Waar kun je de Kettlebell met DVD kopen?

Ik heb dit programma gevolgd en het resultaat mag er wezen! De Kettlebell workout is goed opgebouwd en levert een zichtbaar resultaat op. Ook als je al traint. Je kunt de set die ik heb gebruikt hier kopen: Kettlebell + DVD.

Tags

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen
  • Ik heb het zelfde programma gekocht wat mij niet duidelijk is wanneer ik welke dvd moet gebruiken was fijn geweest als er een schema bij was geweest moet ik dvd 1 alleen de eerste week gebruiken?

Dit ben ik!

Lifestyle Changing Program

Inspirerende workshops

Inspirerende workshops

Club Gezondblog

DIRECT TOEGANG

Tot alle gratis producten van Club Gezondblog!

VIP Club Gezondblog

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget

Zelf chocolade maken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet