MOVE

MyFitnesspal review

MyFitnessPal-review

Last Updated on: 29th januari 2021, 03:55 pm

Ik eet helemaal niet veel, maar komt toch steeds aan… think again! Ik heb het ook gedacht en veel mensen om me heen ook, maar in de praktijk blijkt dat we vaak geen idee hebben. We kunnen best heel weinig eten en nog steeds teveel calorieën binnenkrijgen. Daarnaast lijken we de gewoonte te hebben om sommige dingen te vergeten als we opsommen wat we die dag hebben gegeten. Dingen die we op de automatische piloot in ons mond steken. En dat zijn nou juist vaak de dikmakers. MyFitnessPal helpt je om de realiteit in te zien!

Over MyFitnessPal

MyFitnessPal is een logboek-app waarmee je eenvoudig vast kunt leggen wat je op een dag eet, hoeveel je beweegt en hoe je gewicht zich ontwikkeld. Het is bijna onvoorstelbaar dat deze app gratis is, want hij is zeer compleet. Bijna alle Nederlandse producten staan in de database en de app heeft een zeer gebruiksvriendelijke interface… eigenlijk wat je verwacht van een duur betaalde app. Maar wat kun je met deze app?

De features van de app

Je kunt er dus op invullen wat je op een dag eet en bijna ieder in Nederland verkrijgbare product staat in de database. Ook kun je er eenvoudig je gewicht in bijhouden en een grafiek zien die de ontwikkeling van je gewicht weergeeft. Tot slot staan de meeste activiteiten (sporten) in de database…

Ik race er een beetje doorheen omdat ik vooral wil vertellen over de meest briljante functie van de app… de barcode scanner. Er zit namelijk een barcode scanner in, waarmee je de barcode kunt scannen van het gene dat je hebt gegeten. Zo weet je zeker dat je het juiste product hebt geselecteerd. MyFitnessPal onderschijdt zich daarmee van de rest. Deze functie maakt het namelijk laagdrempeliger om de app te gebruiken.

Download de gratis app hier: http://www.myfitnesspal.com

 

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl