Dit zijn de manieren waarop de Spaanse liga duurzaamheid bevordert
LIFE Sport feiten

Dit zijn de manieren waarop de Spaanse liga duurzaamheid bevordert

De Spaanse liga is steeds meer gericht op het bevorderen van duurzaamheid. Ze zijn begonnen met verschillende campagnes om aandacht te trekken voor hun duurzame initiatieven

Waaronder minder vaak vliegen voor wedstrijden, samenwerking met duurzame bedrijven en compensatie voor de ecologische voetafdruk. Daarnaast proberen ze ook verantwoord energiegebruik te stimuleren. Deze acties tonen aan dat de Spaanse liga echt toewerkt naar een groener voetbal-ecosysteem.

Duurzame sportweddenschappen

Een gokje wagen in de sportwereld is super leuk en spannend, maar wordt nog beter als je weet dat jouw clubs en sporters hun steentje bijdrage aan een beter milieu. In deze blog vertellen we je meer over de verbeteringen die La Liga toepastze ontwikkelingen, want zo weet je zeker dat wedden op de Spaanse La Liga met Sportytrader duurzaam is.

Campagnes om aandacht te trekken

In de eerste plaats heeft de Spaanse liga de laatste jaren veel campagnes gelanceerd die aandacht wilden trekken voor duurzaamheid. Ze hebben een aantal verschillende initiatieven gestart, waaronder het creëren van speciale thema-afbeeldingen en het gebruik van sociale media om gezamenlijke verklaringen af te leggen om supporters aan te sporen om verantwoordelijk te handelen in het belang van een duurzaam voetbal-ecosysteem. Door het goede voorbeeld te geven en de aandacht op deze thema’s te vestigen, zorgt de Spaanse liga er dus voor dat duurzaamheid meer en meer gaat leven onder supporters.

Minder vaak vliegen voor wedstrijden

Een andere manier waarop de Spaanse liga duurzaamheid promoot, is door de teams te helpen om minder vaak te vliegen. Hoewel Spanje een groot land is, betekent dit niet dat vliegen de enige optie is voor het reizen naar wedstrijden. Daarom heeft de Spaanse liga de voetbalclubs aangespoord om in alternatieve vervoersmiddelen zoals treinen en bussen te reizen zodat de CO2 voetafdruk beperkt blijft. Spanje kent een uitstekend treinsysteem, waardoor het in vele gevallen net zo snel of zelfs sneller is dan vliegen. Bovendien is dit ook beter voor de gezondheid van de spelers.

In zee gaan met duurzame bedrijven

Verder werkt de Spaanse liga samen met verschillende bedrijven die zich inzetten voor duurzaamheid. Ze hebben samenwerkingsverbanden gesloten met bedrijven die betrokken zijn bij duurzame landbouw, energie-efficiëntie en ecologisch verantwoord consumeren. Hierdoor worden spelers en supporters aangemoedigd om ook duurzame producten te kopen die geen schade toebrengen aan het milieu.

Compensatie voor de ecologische voetafdruk

Tevens heeft de Spaanse liga ervoor gekozen om hun ecologische voetafdruk te compenseren. Ze hebben een programma ontwikkeld waarbij ze bomen planten ter compensatie van de CO2 die wordt geproduceerd door het vliegen naar wedstrijden, het verwarmen van stadions en het gebruik van andere energiebronnen. Hiermee wordt dus de natuur gecompenseerd voor het schadelijke effect van voetbalwedstrijden houden voor een groot publiek.

Verantwoord energiegebruik

Tot slot is de Spaanse liga ook actief bezig om energiebesparingen te stimuleren. Zo worden stadionlichten nooit onnodig aangezet en zijn er verschillende energie-efficiënte technologieën in gebruik, waaronder LED lampen, waterbesparende douches en duurzame sauna’s. Tevens hebben ze hun eigen gebouwen verduurzaamd door het installeren van speciale energiezuinige koelinstallaties en andere duurzame technologieën.

Al met al zijn er vele manieren waarop de Spaanse liga duurzaamheid promoot. Daardoor is deze competitie zeker aantrekkelijk voor mensen die waarde hechten aan zowel duurzaamheid als voetbal.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken