HUG sauna review
LIFE Mindfulness Reviews

HUG sauna review

HUG sauna review!

Het leven van een blogger is zo gek nog niet!
De maand mei mocht ik namelijk een nieuw (mega groot) product gaan uittesten. Niet even een leuk proefpakketje met lekkers maar er werd een heuse infraroodsauna bij me bezorgt!
Nu heb ik er wel eerder over nagedacht om er 1 in mijn huis te zetten, maar door gebrek aan ruimte en tijd om me erin te verdiepen is het er nooit van gekomen.

De infraroodsauna waar ik het nu over heb is de HUG en het testen ervan werd me gewoon in de schoot geworpen dus  de beslissing was snel gemaakt! Mijn bezwaren waren snel overboord want de HUG is namelijk vrij compact en overal te plaatsen, probleem opgelost! Daarnaast is het het allernieuwste soort infraroodsauna dus kijken en vergelijken was ook niet meer nodig.

Het voordeel van een infraroodsauna?

HUG Sauna review
Handig plankje voor je telefoon en wat drinken

Nu is een dagje sauna altijd al één van mijn favoriete middelen om te ontspannen, dus veel aansporing had ik niet nodig, maar buiten het relaxen heeft het nog veel meer voordelen.

Klinische studies hebben al eerder aangetoond dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen. Een infraroodsauna kan daarom ook therapeutisch ingezet worden bij pijnbestrijding bij bijvoorbeeld artritis, reuma en fibromyalgie klachten. Het verlicht stijfheid en pijn en door de transpiratie reinig je ook je lichaam en raak je gifstoffen kwijt via het zweet.
Deze redenen gelden ook na blessures, je spieren herstellen sneller wanneer je regelmatig een infraroodsauna pakt.

Maar de sauna is niet alleen een aanrader als je klachten hebt. Ook na het sporten is het heerlijk om je spieren te laten herstellen in de cabine. En het heeft zelfs effect op je verbranding, want tijdens een sessie verbrand je een groot aantal calorieën.

WAT IS INFRAROODSTRALING?

Infraroodstraling is ook een ander woord voor warmtestraling. Alles met een temperatuur boven het nulpunt straalt infrarood uit, de zon is de allergrootste bron. Je kunt de stralingen niet zien maar voelt ze des te meer.

De Hug heeft fullspectrum-infraroodstralers. Dat zijn infraroodstralers die 3 vormen van infraroodgolven uitstralen, de korte (20%), middellange (60%) en lange (20%) infraroodgolven. Dit zorgt voor een intense opwarming van je lichaam en voor een heerlijke warme omgeving. Vergelijkbaar met het effect van natuurlijk zonlicht.

Elke soort straling heeft z’n eigen kenmerken, de korte infraroodgolven dringen het diepste door in je huid. Hier warm je je bloed en spieren mee op en je lichaam wordt daardoor van binnenuit verwarmt.

De middellange golf prikkelt de warmtereceptoren in je huid zodat je niet verbrandt of oververhit raakt.

De lange infraroodgolven zorgen voor een aangename omgevingstemperatuur door ook de lucht te verwarmen.

Omdat de infraroodstralingen van binnenuit werken heeft dit een intenser effect dan de gewone sauna.

De HUG dus!

HUG Sauna review
HUG Sauna review

De naam van deze sauna heeft alles te maken met de vorm! Als je erin zit kun je de voorkant naar je toeschuiven en omhelst (hugs) de sauna je helemaal. Je zit dus heerlijk knus in je eigen coconnetje. Aan de binnenkant zit ook nog een handig plankje om je iPad of telefoon op te zetten zodat je eventueel een filmpje of muziekje erbij hebt (nee, niet de bedoeling om je mail werg te werken, dat zou zonde zijn van het relaxte momentje!)

De saunacabine zelf is gemaakt van gerecyclede PET-flessen dus ook nog heel duurzaam! Een ander pluspunt is dat de HUG geen half uur nodig heeft om op te warmen. Je zet het knopje aan hij is meteen warm!

En dat heb ik geweten! Om de dag ben ik er 20 minuten in gaan zitten. Soms ’s morgens vroeg na wat yoga oefeningen, als ik nergens naar toe moest. Soms in de avond (in het kader van bewustwording had ik mei als Netflix-arme maand uitgeroepen dus dat kwam goed uit) en zelfs ’s nachts na een drukke avond om even wat rust in mijn hoofd te creëren. Heerlijk!

Het voordeel van een infraroodsauna sessie is ook dat je daarna je niet heel koud hoeft af te douchen of in een dompelbad moet, brrrr. Eerst even rustig uitzweten in een badjas en daarna afspoelen onder een lauwwarme douche en je bent er weer helemaal!

Krijg je er ook al zin in? Dan kun je op deze site meer lezen over deze speciale sauna en wie weet staat er ook binnenkort 1 bij jou in huis!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

1 Reactie

Klik hier om een reactie te plaatsen

  • Wow jaloers! Zelf hou ik er wel van om een saunaatje te pakken maar wat als deze gewoon thuis staat! Zo te zien neem deze ook weinig ruimte in beslag. Mijn moeder heeft artritis en daar kan het ook zeker wel wat voor zijn. Ik kan mij voorstellen dat de warmte van de infrarood kan zorgen voor klachtenvermindering. Wat een hulpmiddel. Ik ga zeker even kijken!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken