Inspiratie LIFE

De perfecte pasvorm: alles wat je moet weten over het vinden van de juiste bh

De perfecte pasvorm alles wat je moet weten over het vinden van de juiste bh

Last Updated on: 31st juli 2023, 10:50 am

De bh is een erg belangrijk kledingstuk, waar we eigenlijk te weinig aandacht aan besteden. We letten vaak vooral op hoe ze eruitzien en niet zozeer of het de beste keuze is voor ons. Wat is nu de beste beha om te kiezen? Waar moet je bij je aankoop op letten?

Als je op zoek gaat naar een beha, valt al snel op dat er veel verschillende varianten zijn. Er zijn verschillende maten, pasvormen, types en stijlen. Er valt zoveel te kiezen dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Kies de juiste maat

Het belangrijkste om op te letten, is of de beha voor jou de juiste maat heeft. Zoek online een maattabel op, meet jezelf en kijk welke maat het beste bij jou past. Vergeet niet om dit voor iedere aankoop te controleren, je maat kan namelijk snel veranderen! Als je een beetje afvalt of juist aankomt, kan je cupmaat zomaar anders zijn. Koop dus niet uit gewoonte jarenlang dezelfde maat!

Het belang van de juiste maat en pasvorm

Waarom is het nu zo belangrijk dat je de juiste maat en pasvorm kiest? Natuurlijk omdat je beha anders gewoon niet lekker zit, het voelt dan niet prettig. Maar ook omdat je van een verkeerd exemplaar lichamelijke klachten kunt krijgen. Biedt de beha onvoldoende ondersteuning, dan kunnen de bandjes in je schouders snijden, gaan je borsten hangen en krijg je pijn in je rug.

Kies voor kwaliteit

Naast maat en pasvorm is ook de kwaliteit van de beha van belang. Nu denken mensen vaak dat de prijs iets zegt over de kwaliteit, maar dat is niet per se het geval. Een Hema bh is bijvoorbeeld voordelig geprijsd, maar dit betekent niet dat het een slecht product is. Sterker nog, veel vrouwen zweren al jaren bij hun beha’s! Laat je daarom niet leiden door de prijs, maar controleer zelf altijd of de beha die je zou willen kopen van sterke en stevige materialen gemaakt is. En ook niet onbelangrijk: onderhoud na aankoop het kledingstuk altijd goed, was het bijvoorbeeld het liefst met de hand, zodat de vorm behouden blijft.

Veel types en stijlen

Beha’s zijn in veel verschillende varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een bh zonder beugel of juist met beugel. Er zijn voorgevormde modellen, exemplaren met een vulling en varianten die je borsten een maatje kleiner laten lijken. Sommige zijn heel geschikt om mee te sporten, anderen passen perfect onder een strapless jurk. Genoeg te kiezen dus! Ook wat stijl betreft is er veel keus, denk aan een sexy opengewerkt kanten model of juist een stoere sporttop.

Voor iedereen een goede bh!

Ben je op zoek naar een goede beha? Laat je dan niet afschrikken door het grote aanbod. Bepaal de juiste maat voor jouw lichaam en bedenk waar je het kledingstuk voor wilt gaan gebruiken. Dat maakt het aantal opties al een stuk kleiner. Daarna valt er nog genoeg te kiezen wat betreft stijl en kleur. Zo zul je zeker een beha vinden die perfect bij jou past!

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer. Gezondblog bestaat al meer dan 10 jaar en is inmiddels een bekende naam in het 'online gezondheidslandsschap'. Onze redacteuren voorzien de website al jarenlang met informatie over de nieuwste trends op food en move gebied en geven hun deskundige mening.

Bekijk ook eens onze Twitter en Facebook pagina!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl