LIFE

Haarverzorgingstips voor langdurige krullen!

Als je gezegend bent met natuurlijke krullen, dan is dat geweldig! Maar als je afhankelijk bent van een krultang om die prachtige golven te creëren, dan wil je dat ze zo lang mogelijk meegaan, toch? Laten we eens kijken naar enkele haarverzorgingtips om je krullen langdurig te behouden met behulp van de juiste producten en technieken!

De juiste voorbereiding

Voordat je begint met het krullen van je haar, is het belangrijk om de juiste basis te leggen. Begin met het wassen en conditioneren van je haar met producten die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar. Deze helpen om je haar gehydrateerd te houden en pluis te minimaliseren.

Na het wassen en conditioneren, breng je een hittebeschermend product aan om je lokken te beschermen tegen de hete krultang. Dit voorkomt schade en zorgt ervoor dat je krullen er glanzend en gezond uitzien.

De magie van de roterende krultang

Nu is het tijd om je roterende krultang tevoorschijn te halen. Deze handige tool maakt het krullen van je haar een fluitje van een cent. Verdeel je haar in kleine secties en krul ze één voor één. Houd de krultang verticaal en laat de krulspelden zachtjes je haar omsluiten. Wacht een paar seconden en laat dan voorzichtig los. Herhaal dit proces voor al je lokken.

Fixeer je krullen

Als je al je krullen hebt gemaakt, is het tijd om ze in te stellen. Gebruik een lichte haarspray om je krullen op hun plaats te houden. Kies voor een formule die niet te stijf is, zodat je krullen natuurlijk kunnen bewegen. Een beetje textuur spray kan ook helpen om je krullen meer definitie te geven. Daarnaast kun je je haren ook een keer doorkammen met een krulborstel van Babyliss

Nachtrust voor je krullen

's Nachts is het belangrijk om je krullen te beschermen. Slaap op een zijden kussensloop om wrijving te verminderen en pluis te voorkomen. Als je lange krullen hebt, kun je overwegen om je haar voorzichtig in een losse vlecht te doen om te voorkomen dat ze in de knoop raken terwijl je slaapt.

Dagelijkse verzorging

Het behouden van je krullen is een dagelijkse inspanning. Gebruik een milde shampoo en conditioner die speciaal zijn ontworpen voor krullend haar om je lokken schoon en gehydrateerd te houden. Vermijd het wassen van je haar te vaak, omdat dit de natuurlijke oliën kan wegnemen die je krullen glanzend en veerkrachtig houden.

Met de juiste producten en technieken kun je langdurige krullen behouden, zelfs als je afhankelijk bent van een roterende krultang. Vergeet niet om je haar goed voor te bereiden, de krultang zorgvuldig te gebruiken en je krullen dagelijks te verzorgen. Met deze tips kun je elke dag genieten van prachtige, veerkrachtige krullen die de show stelen. Dus waar wacht je nog op? 

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl