LIFE

Het roer om!

Het roer om

Last Updated on: 29th januari 2021, 05:17 pm

De afgelopen twee maanden heb ik niet zoveel van me laten horen op Gezondblog. Dit komt omdat ik, net als twee jaar geleden, een openbaring had. Twee jaar geleden gooide ik het roer om voor wat betreft mijn gezondheid. Ik had zwaar overgewicht en als ik zo door zou gaan, wist ik dat mijn kwaliteit van leven drastisch achteruit zou gaan. Ik las toen de wereldwijde best seller The four hour body van Timothy Ferriss en veranderde van de een op de andere dag mijn lifestyle. Sindsdien ga ik slank door het leven en verkeer ik in goede gezondheid.

Twee maanden geleden kreeg ik weer zo’n openbaring. Dit keer had het betrekking op de manier waarop mijn leven verliep. Ik was redelijk tevreden over mijn leven, maar er waren ook heel veel dingen die niet lukte. Ik heb een goede baan waar ik veel energie uit put, een fantastische vriendin, een lieve en gezonde zoon, enzovoorts. Maar toch liepen er veel dingen niet zoals ik had gepland. Het eten ging prima, maar sporten deed ik minder consequent. Ik werkte hard, maar behaalde redelijke resultaten.
De uitkomst van ‘goed genoeg’ is dat het ijs heel dun blijkt te zijn. Financieel hebben we het niet heel slecht, maar als er iets misgaat hebben we een relatief kleine buffer om de klap op te vangen. Zakelijk lukte het met om het bedrijf drie jaar op rij met 100% te laten groeien, maar ook daar hebben we lastige tijden achter de rug. En zo kabbelt alles rustig door en heb ik, net als ieder ander, te maken met ups en downs. En als iedereen het heeft, hoort het vast bij het leven. Dat is wat ik dacht totdat…

Doelen

Op een dag reed ik zoals gewoonlijk naar mijn werk en luisterde naar het audioboek van Grant Cardone, een wereldwijde salesguru die door de grootste leiders van deze wereld wordt geroemd om zijn motiverende speeches en trainingsprogramma’s. Terwijl ik luisterde naar ‘the 10x rule’ bracht Grant me tot inzicht. Ik excelleerde in niets en ik haalde lang niet alles uit leven. Ken je dat gevoel? Het gevoel dat er meer voor jou in het leven zit, maar dat het er maar niet van komt? Je gezondheid, meer geld, een beter huwelijk, meer geluk, een grotere bijdrage aan de community, enzovoort?

Ineens bekroop me het gevoel… ik kan niet accepteren dat ik bepaalde dingen niet in het leven zal bereiken, hebben of ervaren. Dat gevoel kende ik al, maar nu ik me besefte dat de tijd aan me voorbij vloog ontstond er een gevoel van urgentie en die leidde tot een enorme energie en motivatie. Ik gooi het roer om en ga all-in!!!

Gezondheid, succes en geluk

Op Nicooud.com blog ik over mijn weg naar meer gezondheid, succes en geluk. Schrijf je ook in op deze nieuwsbrief, want de inzichten zullen 10x meer impact hebben op je leven als alle andere blogs die ik tot nu toe heb geschreven.

Ik besefte me dus dat ik mijn mindset en leven moest veranderen om te bereiken wat ik wilde bereiken. Iedereen heeft andere doelen, maar ik zal mijn belangrijkste doelen met jullie delen, namelijk;

  • Ik wil financieel nooit meer afhankelijk zijn van anderen
  • Ik wil zo gezond zijn dat ik op 90-jarige leeftijd met mijn kleinkinderen in goede conditie en gezondheid kan voetballen.
  • Ik wil nog meer genieten van mijn gezin en meer quality time met ze doorbrengen

Het zijn slechts een paar van mijn doelen, maar het geeft aan op welke gebieden ik mijn leven wil verbeteren. En om dat te realiseren moeten er dingen gebeuren. Ik heb voor mezelf een plan gemaakt voor de komende 6 maanden en dit weer teruggebracht naar een planning van 3 maanden. Ik denk een heel stuk dichterbij mijn doelen te komen als ik deze planning realiseer. En dan komt het belangrijkste… consistentie, doorzetten en actie ondernemen.

Actie, consistentie en doorzettingsvermogen

Dit zijn de belangrijkste drie redenen waarom mijn leven “redelijk” bleef en niet uitmuntend is. Ik kan overal heel fanatiek aan beginnen, maar na een paar weken is de puf eruit en val ik weer terug in mijn oude patroon. Voor mijn gezonde etenspatroon ging dat deels op, maar in de basis heb ik het volgehouden. Dit heeft mij laten zien dat als je maar lang genoeg volhoudt, de verandering na verloop van tijd geen energie meer kost. Het wordt je nieuwe standaard.

Dit inzicht wordt ook door talloze onderzoeken en succesvolle mensen beaamt. Je moet in actie komen (direct doen, niet morgen), consistent zijn (iedere dag, ook als je geen zin hebt) en je moet doorzetten (ook volhouden als het verveelt of tegenzit).

Ik begin met een ochtendritueel

Inmiddels heb ik een ochtendritueel ontwikkeld dat mijn dag een kickstart geeft. Ik sta namelijk iedere dag tussen 5:00 en 6:00 op, drink een groot glas water, schrijf mijn doelen op, definieer mijn belangrijkste taken voor die dag en ga 30 minuten hardlopen. Als ik terugkom drink ik een groot glas water, ontbijt ik, spring ik onder de douche en vertrek ik na het aankleden naar mijn werk.

Dit ochtendritueel heeft me nu al zoveel opgeleverd! Ik heb gedurende dag veel meer energie, mijn lichaam verkeert na enkele weken als in goede conditie, ik heb meer focus op mijn werk, krijg m’n werk ook daadwerkelijk af en heb daardoor ook veel meer rust als ik thuis bij mijn gezin ben. Hierdoor kan ik veel beter en veel meer genieten van mijn gezin (zij ook van mij) en slaap ik lekkerder. Ik ga overigens wel om 22:00 naar bed, zodat ik wel voldoende slaap kan pakken.

Beginnen is belangrijker dan afmaken

Mijn truc om mezelf te activeren is dat ik altijd de eerste stap moet zetten. Ook als ik besloten heb om iets niet te doen. Want zodra ik mijn hardloopkleding aanheb, ben ik sneller geneigd om ook daadwerkelijk hard te lopen. Als ik om 5:00 uit mijn bed spring, kan ik net zo goed gaan sporten. Anders zit ik toch twee uur lang voor me uit te staren. Zorg dat je altijd begint en motiveer je daarna pas om all-the-way te gaan. Denk dus nooit na over die eerste stap. Die moet je gewoon doen!

Wil je weten hoe het mij vergaat?

Wil je weten wat ik doe om mijn doelen te bereiken? Wil je weten of je op deze manier het leven kan bouwen waar je van droomt? Wat het ook moge zijn, deze methode helpt je meer te bereiken en niet alleen in termen van geld en materialisme… ook al helpt het daar ook bij.

Zorg dat je de nieuwsbrief van Nicooud.com ontvangt voor de beste inzichten en mijn persoonlijke ervaring.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl