Hoe blijf je gezond ondanks lange werkdagen
LIFE Werk

Hoe blijf je gezond ondanks lange werkdagen?

Werken is belangrijk voor je. Het zorgt voor je inkomen, maar het is ook een manier om zingeving in het leven te hebben.

Daarom is het ook zo belangrijk om je ideale baan te vinden en te behouden. Er zit echter ook een keerzijde aan. Werk kan namelijk ook een aanslag op je gezondheid zijn. Dit hoeft niet zo te zijn, wanneer je weet wat je moet doen. Er zijn namelijk allerlei zaken die jij kan toepassen om gezonder op de werkvloer te zijn. Denk eens aan de volgende zaken.

Het juiste meubilair

Een belangrijk middel dat je in handen hebt om te zorgen voor een betere fysieke gezondheid op de werkvloer, is de keuze voor het juiste kantoormeubilair. Het beste voorbeeld hiervan zijn natuurlijk de goede ergonomische bureaustoelen. Wanneer je een stoel hebt die eraan bijdraagt dat jij de juiste houding kan aannemen, dan wordt het beter mogelijk om door te werken.

Een andere optie die je in ieder geval moet overwegen, is het plaatsen van een zit-stabureau. Dit is het soort bureau dat je gedurende de dag in hoogte kan verstellen. Door niet alleen te zitten, maar ook zo nu en dan te staan, zorg je dat je beter in je vel blijft zitten. Het is goed om dan toch door te kunnen werken. Het is zelfs zo dat het wisselen van houding de productiviteit verhoogt, zo blijkt uit onderzoeken.

Het managen van stress

Een andere factor die een grote rol speelt voor je gezondheid, is de mate van stress die je ervaart op je werk. Dat je niet onder een bepaalde mate van stress uit komt, is niet meer dan logisch. Het is daarom niet perse zaak om het te vermijden. Het is beter om gewoon te bekijken hoe je stress het beste kan managen. Wanneer je weet hoe dit moet, kan je zorgen dat je veel meer aankan en kan je dus ook beter in je vel blijven zitten.

Balans in je arbeid

Het is belangrijk om de balans te vinden. Dat betekent dus dat je soms ook even afstand moet nemen om daarna juist meer te kunnen bereiken. Moderne kantoren worden hier ook steeds meer op ingericht. Je kan dan relaxruimtes vinden. Op die manier kan je heel gemakkelijk gedurende de dag even afstand nemen. Om dan op een later moment juist veel meer uit jezelf te kunnen halen. Dit is heel belangrijk om je beste prestaties te kunnen blijven leveren.

Een algehele gezonde levensstijl

Tot slot is het ook belangrijk om te beseffen dat het niet allemaal alleen maar afhangt van wat je gedurende die acht of negen uur op kantoor doet. Juist door ook de rest van je leven gezond in te richten maak je de kans dat je gezond op de werkvloer bent een stuk groter. Zorg dus dat je voldoende beweegt en dat je gezond eet. Wanneer je dat doet, kan je er eigenlijk wel zeker van zijn dat je het beste uit jezelf kan blijven halen op de werkvloer.

Over de auteur

Gezondblog Redactie

De redactie van Gezondblog plaatst dagelijks informatieve artikelen over gezonde voeding, gezond leven, mindfulness en work life balance en nog veel meer.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken