MOVE

Kettlebell oefeningen: De beginnersgids

Last Updated on: 29th januari 2021, 04:06 pm

De Kettlebell verovert snel terrein als het gaat om ’thuis trainen’. Dit heeft vooral te maken met de fantastische resultaten die het oplevert. Met slechts een aantal oefeningen kun je je hele lichaam trainen. In dit artikel wil ik de belangrijkste Kettlebell oefeningen met jullie delen. Ik zou zeggen… laat je inspireren en start vandaag nog met het ‘shapen’ van je lichaam!

 

Nog even kort over de Kettlebell

De Kettlebell, zoals we die nu kennen en gebruiken, is oorspronkelijk ontstaan in het Russische leger rond 1700. De Kettlebell werd gebruikt voor de fysieke training van soldaten. Inmiddels wordt de Kettlebell wereldwijd gebruikt in verschillende legers, maar vindt het sinds 2001 ook massale doorgang naar de sportscholen. Voordat de Ketllebell werd gebruikt in het leger, werd het al door Russische boeren gebruikt als contragewicht bij het wegen. Maar verschillende boeren gebruikte het ook om zichzelf ‘op te pompen’ tijdens festivals om hun kracht tentoon te stellen. Ongetwijfeld heeft dit het Russische leger geïnspireerd om de Kettlebell voor krachttraining te gebruiken.

De Kettlebell oefeningen

Workout inclusief Kettlebell

Hieronder ga ik een aantal trainingen met jullie delen, die jullie op weg zullen helpen. Met die oefeningen kun je straks direct aan de slag met je Kettlebell. Het is een goed begin, maar als je echt aan de bak wil en in een rechte lijn op je doel af wilt, kan ik je zeker deze set aanbevelen. Het bevat een zeer uitgebreid en gebalanceerd trainingspakket, maar ook de bijhorende Kettlebell.

De Basics

De basis Kettlebell oefeningen worden het beste uitgelegd in de onderstaande video. Het is de absolute basis.

Gratis Kettlebell oefeningen

Schermafbeelding 2014-11-21 om 09.29.57

Tot slot kun je hier nog een gratis set met oefeningen vinden. Je ontvangt een pdf die je kunt gebruiken ter inspiratie.

Mijn finale aanbevelingen

Zoals je hebt kunnen lezen kun je overal op het web gratis workouts voor de kettlebell vinden, maar zelf denk ik dat als je het maximale uit je training wilt halen, je het beste voor een complete workout kan gaan die is samengesteld door een prof. Persoonlijk kan ik de onderstaande set aanbevelen. Hiervan weet ik zeker dat deze zorgvuldig is samengesteld en dat de workout compleet is. Je krijgt dan ook direct de juiste Kettlebell.

 

Schermafbeelding 2014-11-21 om 09.38.19

Vragen? Stel ze gerust in de comments! Nog niet uitgelezen? Lees dan hier verder over de Kettlebell.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl