Kettlebell oefeningen
MOVE

Kettlebell oefeningen: De beginnersgids

De Kettlebell verovert snel terrein als het gaat om ’thuis trainen’. Dit heeft vooral te maken met de fantastische resultaten die het oplevert. Met slechts een aantal oefeningen kun je je hele lichaam trainen. In dit artikel wil ik de belangrijkste Kettlebell oefeningen met jullie delen. Ik zou zeggen… laat je inspireren en start vandaag nog met het ‘shapen’ van je lichaam!

 

Nog even kort over de Kettlebell

De Kettlebell, zoals we die nu kennen en gebruiken, is oorspronkelijk ontstaan in het Russische leger rond 1700. De Kettlebell werd gebruikt voor de fysieke training van soldaten. Inmiddels wordt de Kettlebell wereldwijd gebruikt in verschillende legers, maar vindt het sinds 2001 ook massale doorgang naar de sportscholen. Voordat de Ketllebell werd gebruikt in het leger, werd het al door Russische boeren gebruikt als contragewicht bij het wegen. Maar verschillende boeren gebruikte het ook om zichzelf ‘op te pompen’ tijdens festivals om hun kracht tentoon te stellen. Ongetwijfeld heeft dit het Russische leger geïnspireerd om de Kettlebell voor krachttraining te gebruiken.

De Kettlebell oefeningen

Workout inclusief Kettlebell

Hieronder ga ik een aantal trainingen met jullie delen, die jullie op weg zullen helpen. Met die oefeningen kun je straks direct aan de slag met je Kettlebell. Het is een goed begin, maar als je echt aan de bak wil en in een rechte lijn op je doel af wilt, kan ik je zeker deze set aanbevelen. Het bevat een zeer uitgebreid en gebalanceerd trainingspakket, maar ook de bijhorende Kettlebell.

De Basics

De basis Kettlebell oefeningen worden het beste uitgelegd in de onderstaande video. Het is de absolute basis.

Gratis Kettlebell oefeningen

Schermafbeelding 2014-11-21 om 09.29.57

Tot slot kun je hier nog een gratis set met oefeningen vinden. Je ontvangt een pdf die je kunt gebruiken ter inspiratie.

Mijn finale aanbevelingen

Zoals je hebt kunnen lezen kun je overal op het web gratis workouts voor de kettlebell vinden, maar zelf denk ik dat als je het maximale uit je training wilt halen, je het beste voor een complete workout kan gaan die is samengesteld door een prof. Persoonlijk kan ik de onderstaande set aanbevelen. Hiervan weet ik zeker dat deze zorgvuldig is samengesteld en dat de workout compleet is. Je krijgt dan ook direct de juiste Kettlebell.

 

Schermafbeelding 2014-11-21 om 09.38.19

Vragen? Stel ze gerust in de comments! Nog niet uitgelezen? Lees dan hier verder over de Kettlebell.

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet