Mijn favoriete tools en producten!

[vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]Ik krijg regelmatig vraag naar welke machines ik gebruik of welke boeken ik lees. Om het even lekker overzichtelijk te maken heb ik alles op een rijtje gezet met linken naar de betreffende producten. Deze pagina zal ik regelmatig updaten met nieuwe tools of informatie, want er komt elke dag wel weer iets nieuws uit!

Van Wereldgerechten naar hummus

Vroeger kookte ik net als veel mensen nu nog doen met zakjes en pakjes. Toen bij mij het lichtbolletje over gezonde voeding ging branden heb ik echt een mega ommezwaai gemaakt. Natuurlijk niet van de ene op de andere dag, maar als ik nu in mijn voorraadkast kijk in vergelijking tot 5 jaar geleden dan is het een verschil van dag en nacht!

Om over te schakelen naar een gezonde voorraadkast heb ik een handige boodschappenplanner gemaakt. Wil je daar ook gebruik van maken dan kan je die gratis downloaden als je je inschrijft op de nieuwsbrief. Geen Knor Wereldgerechten meer in mijn voorraadkast maar hummus, havermout, dadels en nog veel meer. Genoeg variatie om lekker snacks te maken.

Wat about pasta?

Ik ben gek op pasta, maar niet wat het effect op pasta is op mijn lijf en energiepijl (dipjes en extra kilootjes). Daarom ben ik overgestapt op pasta gemaakt van courgette. Je proeft het niet (de eerste keer geloofde man en kids niet eens dat er geen pasta in de pasta zat) en je krijgt ongemerkt zoveel meer groente binnen! Als je het eerst een keer wilt proberen dan kan je sliertjes maken met een kaasschaaf en een mesje maar zoveel makkelijker is een spiraalsnijder!
Deze vind ik erg fijn, omdat je er niet alleen langwerpige dingen in kan doen maar ook ronde zoals bietjes en uien. Maar zoek je een wat voordeligere dan kan je ook deze nemen.

Inspirerende boeken over voeding

Mijn reis naar anders eten begon dit boek met het bijbehorende forum. Vooral op het forum heb ik echt heel veel tips, inspiratie en recepten opgedaan. Met insteek was om af te vallen en het ging me toen nog niet zozeer om gezond bezig zijn. Het afvallen en op gewicht blijven ging hiermee prima maar om dit voor altijd “vol” te houden ging mij niet lukken. Qua gezondheid heb ik een stapje opzij gemaakt naar de boeken van Annemarie Postma. Heel logisch allemaal en ook inspirerend, alleen zij eet vegetarisch en daardoor veel meer koolhydraten dan ik gewend was. Niet helemaal mijn ding dus niet lang “gevolgd”. Wat meer in mijn straatje kwam waren deze boeken, leuk geschreven en super lekkere recepten. Eigenlijk kan je met de manier van eten waar mijn voorkeur naar uit gaat bij veel boeken terecht, bijvoorbeeld deze en deze.

Smoothie en sapjes

In mijn lifestyle passen ook smoothies en sapjes. Niet alleen privé met man en kids maar ook in de zomer bij mijn smoothiebar aan het strandje in Hoorn en ik geef er ook nog workshops in voor bedrijven en particulieren. Voor de smoothiebar zijn de meeste smoothies en sapje met meer fruit dan groente maar zelf hou ik meer van de groenere varianten. Ik gebruik zelf deze slowjuicer thuis maar voor mijn sapjes workshops gebruik ik de slowjuicers van Superjuicer. Voor de smoothie workshops gebruik ik deze powerblender.

Gezond koken

Ik wil niet helemaal doordraven met mijn eet- en leefgewoontes maar wat ik makkelijk kan veranderen, dat verander ik. Dus mijn magnetron is de deur uit (ik gebruikte hem alleen nog om brood te ontdooien, maar dat is ook snel ontdooit als je het even op een bord legt). De Tefal pannen met anti-aanbaklaag zijn vervangen door dit soort pannen en, om het milieu een beetje te helpen, zijn we overgegaan om stroom van “van de Bron”  Je kan hier zelf je boer kiezen en het was nog voordeliger ook, dus win-win! Zoek je nog leuke spulletjes voor je kinderen dan kan je je hier ook uitleven! Super gave broodtrommels en bekers voor school, wel wat kostbaarder maar dat komt omdat ze bij deze winkel uitgaan van duurzaam en voedselveiligheid en dat kost wat meer dan een Action schoolbeker…

Online boodschappen halen

Ik hou zelf niet zo van winkelen, ik kan niet snel vinden wat ik wil of wat ik nodig heb is net op en ik vind het ook nog eens zonde van mijn tijd… Dus lang leve de webshops! Mijn favoriete is Body & Fit. Groot assortiment en een super snelle service. Ik bestel op zondag avond en maandag heb ik het in huis! Ik haal daar vrijwel al mijn superfoods.

Ze hebben ook natuurlijke vitamines zoals het merk Now .

Snel en gemakkelijk

Elke dag verse maaltijden bereiden is natuurlijk het beste, maar het kan zijn dat je er niet altijd aan toe komt. Dan is het soms zo verleidelijk om even snel wat te gaan snacken. Om jezelf daarvoor te behoeden is het handig om ervoor te zorgen dat je gevuld de deur uit gaat. Of gezonde snacks die je op voorraad hebt. Ik heb laatst deze shake getest, wat een mooi voorbeeld is van “the next best thing”. Hier kan je mijn review lezen.

Gezonde verzorging

Vroeger smeerde ik van alles op mijn lichaam en gezicht, maar mede door een allergie die ik 10 jaar geleden heb ontwikkeld, ben ik overgegaan op natuurlijke cosmetica. Nu ik meer op de hoogte ben hoe je huid alles opneemt ben ik blij dat ik over gegaan ben op de natuurlijke cosmetica. Dat betekent gelukkig tegenwoordig geen saaie, stinkende crèmes meer, de natuurwinkel ligt vol met fijne producten in iedere prijsklasse. Geen natuurwinkel in de buurt? Deze kan je ook online bestellen. Ik heb laatst ook wat geschreven over tandverzorging. Wil je op een gezondere manier je gebit verzorgen dan is deze tandpasta misschien ook iets voor jou. Deze van Weleda is ook goed en iets voordeliger is.

Waar ik even de nadruk op wil leggen is de deodorant van We Love The Planet. Ik heb er laatst een review over geschreven en sindsdien is het echt mijn favoriete deodorant! En ook mijn zoon van 13 gebruikt hem dus voor hem ook geen spuitbussen Axe meer 🙂 En tegenwoordig kan je die ook bij Body & Fit kopen zag ik zojuist dus mocht je toch je superfoods bestellen!

Andere inspirerende boeken

opgeruimd marie kondo

Ik ben gek op projecten, doelen en lijstjes maken. Gelukkig ben ik gek op lezen en zo ontwikkel ik me steeds weer door. Een boek dat me nu meteen te binnen schiet als eentje waar ik echt wat mee heb gedaan in mijn leven is Opgeruimd.
Hiermee heb ik alle vertrekken van mijn huis opgeruimd. Ik moet zeggen het geen eenmalige actie was die nu weer verslonst, want ik blijf de tactieken toepassen.

 

 

En ook de tactieken van dit boek neem ik nog elke dag mee in mijn dagindeling. Veel vrienden verklaren me voor gek maar ik vaar heel goed bij routines en structuur. Nieuwsgierig? Probeer het zelf eens! Het is overigens wel een Engels boek, maar er schijnt ook een Nederlandse versie van te komen in het najaar.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl