Dieet ervaringen EAT Eiwit dieet Koolhydraatarm Reviews Winacties

Shakeplus review, wel of niet aan de shakes?

Last Updated on: 8th september 2022, 02:05 pm

Shakeplus, daar ben ik niet zo van….

Zoals veel volgers van Gezondblog wel weten ben ik een groot voorstander van gezond eten. En met gezond bedoel ik dan geen pakjes, zakjes, kant en klaar etc. Nu is Gezondblog niet altijd alleen van mij geweest, ik ben sinds april 2016 actief er mee bezig maar daarvoor was Nico Oud degene die alles in de gaten hield wat betreft gezond eten en de reviews deed. Hij was, in tegenstelling tot ik, wel een fan van eiwit shakes (met name die van Shakeplus) en gebruikt ze nog steeds regelmatig. We hadden het er wel eens over tijdens onze maandelijkse brainstorm sessies en hij overtuigde me er toch eens wat dieper in te duiken.

En toevallig (of bestaat toeval niet…) werd ik daarna benaderd door Shakeplus of ik ook eens een smaakje wilde proberen. Aan de telefoon gaf ik meteen al aan dat shakes niet passen bij mijn denkwijze over gezond en natuurlijk eten. Dat triggerde natuurlijk aan de andere kant van de telefoon ook wel wat dus we hebben een lang gesprek gehad over wat nou wel of niet gezond is… Want de shakes van Shakeplus zijn ook 100% natuurlijk dus mijn opmerking was een beetje tegen het zere been…En daarom presenteer ik mijn Shakeplus review.

 

En mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

Na wat informatie over de ingrediënten via de mail en ons gesprek wilde ik het toch wel proberen. De volgende dag had ik al een pakket in de bus. De smaak aardbeien in een grote pot en daarnaast een starterspakketje met van elke smaak 1 proefverpakking + een img_4201-2shaker. Dit complete pakket krijgt iedereen die voor het eerst een bestelling doet bij Shakeplus. Ik blijf wel een beetje een klein kind want cadeautjes over de post doen het altijd goed bij mij, maar nu moest ik serieus op onderzoek uit waarom de shakes van Shakeplus anders zijn dan andere eiwitshakes. Ik scheerde namelijk altijd alle eiwitshakes over 1 kam en ging er vanuit dat overal chemische smaakstoffen en zoetstoffen inzaten maar dat is bij Shakeplus dus niet het geval. In de aardbeien shake die ik heb getest zitten per pot wel 1 kilo aardbeien verwerkt!

 

Shakeplus eiwitshake klaarmaken

Ik heb de shake aangemaakt met met amandelmelk. Je kan de shake ook met een vers sapje, kokosmelk, gewone melk, rijstmelk of eventueel yoghurt aanmaken of een vloeistof naar keuze. Je kan merken dat er echte aardbeien in verwerkt worden want de shake heeft geen chemische nasmaak. De shake is daarnaast nog gezoet met Stevia wat voor mij niet echt nodig was want ik vind de shake best zoet, maar dat kan ook komen omdat ik al zo lang geen toegevoegde suikers meer eet. Een gewoon gebakje of koekje vind ik ook al niet meer zo lekker als vroeger dus mijn smaak is veranderd in de afgelopen jaren.

img_4202-3De eerste shake van Shakeplus heb ik als ontbijt genomen om eens te kijken hoe lang het zou duren voor ik weer honger zou krijgen. Normaliter hou ik het met mijn ontbijt van geitenyoghurt met noten en zaden vol tot een uur of 12. Ik vond dat wel een mooi ontbijt om het mee te vergelijken. Nou, geen probleem hoor, de shake vulde genoeg voor de morgen. Nu kan dat per persoon natuurlijk verschillen want als ik een kom havermout neem in de ochtend heb ik om 10 uur al weer trek en daar kunnen andere mensen weer een ochtend mee door trekken!

Het advies van Shakeplus is om maximaal 2 shakes op een dag als maaltijdvervanger te gebruiken dus die dag heb ik er ook een als lunch gebruikt om te ervaren hoe het zal zijn als ik op deze manier zou “eten”. Een groot voordeel is de tijdwinst 🙂 Ik ben eraan gewend om uitgebreid de tijd te nemen voor het bereiden van mijn maaltijden en lunch vaak met salades of groentes die ik nog even roerbak. Niet alleen neemt dat meer tijd om het klaar te maken maar ook om het op te eten. Nu was ik binnen 5 minuten klaar met klaarmaken en “opeten”, daar zit je dan in je pauze…. Het idee in mijn hoofd was dat ik niet voldoende had gegeten omdat ik wat handelingen mistte maar ik was wel gevuld. Ik werk thuis dus ben weer lekker snel verder gegaan achter mijn pc na deze korte pauze.

 

“The next best thing”

Rond een uur of half 4 (koffietijd bij mij) kreeg ik wel trek en heb ik bij de koffie nog een rijstwafel genomen. Ik kan na deze kleine test natuurlijk geen jubelende uitkomsten naar voren brengen over gewichtsverlies etc.  maar voor mij is dat ook niet de insteek van een shake als maaltijd vervanger. Ik zie het meer als een goed alternatief als je mis grijpt in je koelkast voor verse producten maar toch niet wilt gaan snaaien. Of als je onverwacht de deur uit moet en geen tijd hebt om je lunch in te pakken. De pot is bij mij nog lang niet op omdat ik het dus inzet op dat soort momenten en omdat ik meestal thuis eet is dat niet al te vaak.

Maar heb je niet altijd tijd of de motivatie om uitgebreid je ontbijt of lunch te maken dan zijn de shakes van Shakeplus “the next best thing”. Voor mezelf hou ik de pot achter de hand voor de feestdagen die eraan komen. Ga ik naar een feestje of een middag borrel dan weet ik dat ik er niet met een lege maag heen moet gaan. Bij iemand anders in huis is het altijd lastiger om goede keuzes te maken omdat die er soms gewoonweg niet zijn. Dus voor ik de deur uitstap neem ik nog snel even een shake (of 2 gekookte eieren als ik er eerder aan denk) zodat ik geen last krijg van snaaien.

Alle voordelen van Shakeplus op een rijtje:

 • snel klaar in de ochtend, beter alternatief dan geen of een slecht ontbijt
 • in 1 shake 50% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen binnen
 • handig mee te nemen naar werk
 • 100% natuurlijk

Is Shakeplus een aanrader?

In mijn shakeplus review is mijn mening al wel wat bijgesteld, niet meer zo zwart/wit. Natuurlijk pleit ik nog steeds voor gezond en vers eten maar ik weet ook wel dat niet iedereen daar tijd voor heeft. Dat is ook iets wat ik vaak terug hoor bij de deelnemers van ons online weekmenu programma. Werk je 40 uur, heb je een druk gezin of heb je echt een hekel aan in de keuken staan dan zal je het misschien niet elke keer op kunnen brengen om voor jezelf 3 x per dag een gezonde maaltijd te bereiden. Geef jezelf dan de vrijheid om af en toe een maaltijd te vervangen met een shake. En kies dan voor de maaltijd waar je écht geen tijd voor hebt. Persoonlijk vind ik het ontbijt altijd een eitje (soms letterlijk) om te maken en zal eerder een lunch daarvoor in aanmerking komen.

Maar ik hoor ook vaak dat het ontbijt erbij inschiet door de ochtendstress in huis, dus dat is bij iedereen verschillend. Dus heb je de keuze tussen geen eten, ongezond eten of een shake, kies dan die laatste! Als je graag op gewicht wilt blijven of wat kilo’s kwijt wil raken is het wel belangrijk om de rest van de dag gezonde keuzes te blijven maken.

Lijkt het jou ook handig om zo’n bus op voorraad te hebben voor het geval je niets gezonds in huis hebt en wel goed wil eten? Dan kan je hier hun assortiment bekijken.

Hier kan je nog het etiket van Shakeplus met de ingrediënten in de verschillende shakes terug vinden.

 

Wil jij de Shakeplus shakes ook eens proberen?

unnamedIk mag van Shakeplus nog 5 proefboxen weggeven (twv € 18.95)! Wil jij het ook eens proberen laat hieronder dan een bericht achter en wie weet ben jij degene die een pakketje wint! De proefbox bevat van alle smaken 2 maaltijden (vanille, chocolade, banaan, aardbeien en de nieuwste cappuccino) (nawoord: deze actie is helaas al afgelopen)

En ik hoor natuurlijk graag wat jij er van vindt!

shakeplus

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

45 Reacties

Klik hier om een reactie te plaatsen

 • Zou handig zijn. Met een tweeling van 4 maanden en een drukke baan, lukt gezond koken niet altijd. Zou de shakes graag eens willen proberen!

 • Jaaaa! Vandaag begonnen! Even flink passen en meten met werktijden. Werk in de zorg en tijd nemen voor een lunch zou ik wel willen, lukt toch niet altijd. Zo af en toe een shake nemen tijdens de spitsuren zou een uitkomst zijn, althans proberen. Een salade geeft wel voorkeur. Maar vooral praktisch is ook soms erg fijn.

 • Goedemorgen,
  Met een samengesteld gezin en 4 kinderen trek ik vaak aan het kortste eind qua ontbijt. Zou fijn zijn om dan toch nog iets snel voedzaams binnen te krijgen. Ik zou het daarom graag willen proberen. Groetjes Claudia

 • Jeetje wat een fijn artikel!!! Zelf begonnen met fanatiek sporten en wil daarbij dus ook een maaltijd per dag gaan vervangen. Maat wat je zegt, er zijn zoveel smaakjes en merken. Dit klink heel positief!!!
  Wil dus zeker zo’n gaaf proefpakket winnen om eens uit te testen. Ben een gezonde flinke ontbijtster, de beste maaltijd van de dag :). Dus ben heel benieuwd.

 • Hoi Evelina, graag kom ik in aanmerking voor een van de vijf proefboxen. Ik ben erg van de shakes… Maaltijd + van Weight Care, Almased (komt uit Duitsland), maar ook Sonja Bakker en Weight Watchers zijn de revue gepasseerd. Na jouw sap-workshop op het Margriet Winterfestival heb ik een Slow Juicer aangeschaft…dus je hebt mij geïnspireerd hahaha! Okay, hij zit nog in de doos, maar zaterdag ga ik ermee aan de slag. In combinatie met Shakeplus? Wie weet… DUIMEN!! Lieve groetjes uit Oldenzaal.

  • Hoi Desiree,
   Wat leuk dat je een slowjuicer hebt aangeschaft! Welk merk heb je gekozen?

 • Ik zou het graag willen proberen. Het lijkt me zeker handig om mee te nemen naar het werk. Dus JA ik doe mee op dit pakket te winnen.

 • Nou dat lijkt mij super handig voor mijn werk ik geef rijles en werk 2 dagen van 8.45 tot 14.45 en ik ‘vergeet’ dan altijd te eten met het gevolg dat ik als ik thuis kom een gigantische eetbui krijg … Dus lijkt mij ideaal om te proberen voor mijn 2 werkdagen

 • Zou het graag willen proberen, hebben ontzettend drukke baan waarbij gezond eten er nog wel eens bij in schiet. Mijn ervaring met shakes is dat ze niet zo smakelijk en erg chemisch zijn. Ben erg nieuwschierig hoe deze zijn.

 • Zou het graag willen proberen, hebben ontzettend drukke baan waarbij gezond eten er nog wel eens bij in schiet. Mijn ervaring met shakes is dat ze niet zo smakelijk en erg chemisch zijn. Ben erg nieuwschierig hoe deze zijn.

 • Graag zou ik dit willen proberen vooral in het weekend handig als we veel op de sport vereniging zitten en niet altijd de tijd hebben om uitgebreid te lunchen of te ontbijten

 • Er zijn van die dagen dat je snel snel snel moet en dan is een shake een hele goede manier om een verantwoord ontbijt of lunch te nemen. Werkend in de zorg is de lunch vaak een snelle hap. En is het niet altijd even makkelijk om voor de werkdag iets in elkaar te zetten. Ik zou het daarom ook graag willen uit proberen

 • ook ik ben door dit verhaaltje nieuwsgierig geworden. ik heb wel eens wat merken uit geprobeerd. maar wil wel eens een nieuwe proberen. ik heb s`morgens niet altijd trek en zin in eten dus een shake is wat dat betreft een oplossing.

 • Ik zou ook graag de shake willen proberen. Ik ben erg benieuwd, zonder kunstmatige zoetstoffen.

 • Zie op het etiket dat het aantal kh niet hoog is en dat is met mijn suiker wel handig om te weten. Ik zou het graag willen proberen!

 • Ik kom ook graag in aanmerking voor een proefbox. Ik heb totaal geen ervaring met shakes, ik vind eten ook gewoon een fijn moment van rust op een dag. Maar ik ben benieuwd!

 • Ik zou het heel graag eens willen proberen. Ik stond er net zo sceptisch tegenover als jou, maar mijn zusje zweert erbij. Met mijn drukke baan en drie kinderen lijkt me het handig en ik wil ook graag wat kilo’s kwijt!

 • Jij spreekt precies mijn taal, na al mijn shake ervaringen zou ik deze grasg eens proberen

 • Ik zou deze shakes graag proberen. Heb een drukke baan in de zorg en eet onregelmatig. Lijkt me erg handig om mee te nemen.
  Groetjes Ank

 • Dat zou ik best willen uitproberen. Vooral omdat ik graag met een goede start van mijn dag wil beginnen en nog steeds naar de cruesli grijp. Zou een mooie manier zijn om “af te kicken

 • Dat zou heel erg goed uitkomen. Heb natuurlijk ook al weer hele goede voornemens voor 2017, er moeten echt een paar kilootjes af! Die shakes zouden heel erg handig zijn als vervanger voor ontbijt of lunch op drukke dagen. 🙂

 • Graag zou ik ze voor je uitproberen hoor Evelina. Ook altijd druk druk druk met werk, eigen praktijk, cursus, gezin, huishouden en zingen?. Lijkt mij ook super makkelijk. Ben ook niet zo’n keuken type.

 • Ben ook heel benieuwd naar het proefpakket. Ik neem wel eens een shake op zaterdag als ik om 8 uur op mijn werk moet zijn 🙂

 • Na al zo’n 25 verschillende poging tot afvallen wat mij erg veel geld heeft gekost, zou het erg fijn zijn als ik eerst eens iets gratis zou kunnen uitproberen.
  Ik moet zo’n 40 kilo afvallen na het krijgen van 2 kindjes

 • Ik zou graag in aanmerking komen voor een proefpakket,omdat ik al langer aan het overwegen ben om t aan te schaffen

 • Ik zou ook wel een proefpakket willen winnen.
  Dat zou een mooie opstap richting gezonder eten zijn.
  Ik sta ook wat sceptisch tegenover shakes, maar deze zou ik wel eens willen proberen.

 • Ik ken iemand die al 25 kg is afgevallen met jullie Shakes. Zij vindt ze heerlijk!! Aangezien de Shakespeare glutenvrij zijn en ik coeliakie heb, zou ik het heel graAG proberen.

  Dankjewel alvast!!
  Berenice Terpstra

 • ik vind tot nu toe alleen de weight care banaan shake lekker, heb nog geen goede vervanger kunnen vinden maar zou erg graag een gezondere shake willen! dus ik doe heel graag mee met deze loting! misschien kunnen jullie me wél overhalen om over te stappen

 • Hallo zou graag dit pakket willen winnen heb al vele shake,s geprobeerd maar ik vond er geen 1 van alle smaak aan zitten daarom zou ik deze graag willen proberen

 • Ik zou graag dit pakket uitproberen.
  Ik heb ook al meerdere shakes geprobeerd, maar de chemische smaak valt altijd weer tegen.
  Verder vind ik het wel prettig dat hier alleen natuurlijke ingredienten in zitten.
  Dus ik loot graag mee.

 • ja ik wil dit graag proberen voor het nieuwe jaar lekker wat kilo,s er af
  graag wil ik de cappuccino alvast bedank

 • Ik voel me al langere tijd erg moe. En dat terwijl ik altijd een bezig bijtje ben. Nu hoorde ik dat het wel eens aan mijn voeding zou kunnen liggen. Daarom wil ik wel eens een keer iets echt gezonds gaan proberen.

 • De 5 winnaars van de Shakeplus actie zijn bekend en hebben intussen een mailtje ontvangen! Gefeliciteerd allemaal, Shakeplus stuurt de pakketten naar jullie op!

 • Hallo Eveline,
  Ik ben vandaag gestart met koolhydraatarm eten en hen ook een proefpakket van deze shakes besteld voor als ik aan het werk ben.
  Maar gemiddeld 200Kcal en 17 koolhydraten per zakje is toch best veel of zie ik het verkeerd?
  Hoe zie jij dat?//
  Groet, Lenie

  • Hoi Lenie,
   De koolhydraten die op het label zijn zijn berekend in de combinatie met 250 ml melk. En in melk zit al 4.6 kh per 100 ml. Als je het met ongezoete amandelmelk aanmaakt of met water dan zit je veel lager in de koolhydraten.
   Groetjes Evelina

 • Heel graag zou ik de shakes willen proberen, ik ben 73 en diabetespatiënt spuit insuline en heb heel vaak tussendoor trek. Ik zou zo graag een verantwoorde voeding willen proberen, ben niet zo’n keukenprinses, vandaar!

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl