EAT

Niet meer eten na 20:00? B*llshit!

Eten na 8 uur

Last Updated on: 5th februari 2021, 05:32 pm

Wie heeft dit advies niet gekregen of zelfs gegeven? Maar is het wel terecht? Verschillende onderzoeken wijzen juist uit dat eten voor het slapen gaan je metabolisme verhoogt en je juist vet gaat verbranden! Zo ontdekte Medicine in Science and Sports Exercise dat het nuttigen van zuivel (yoghurt of melk) in de avond de eiwitopname en metabolisme verhoogt. Jammer dat nog zo weinig diëtisten de wetenschap volgen die juist zoveel onderzoeken publiceert binnen hun vakgebied. De Florida State University ontdekte dat als je voor het slapen een combinatie van eiwitten en koolhydraten nuttigt, je metabolisme de volgende dag hoger is. En daarmee dus ook je vetverbranding. Daarnaast zijn er nog verschillende onderzoeken die uitwijzen dat je de volgende dag minder trek hebt en je vetverbranding wordt verhoogt als je wel ’s avonds na 20:00 nog wat eet.

Drie dingen die je zou kunnen nuttigen voor het slapen gaan:

  • Griekse yoghurt of geitenyoghurt met wat noten
  • Een speltcracker met kipfilet/rundvlees
  • Een stuk komkommer met een blokje kaas

Publicaties, artikelen en bronnen:

Foto door: Svein Halvor Halvorsen http://www.flickr.com/photos/sveinhal/

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl