LIFE

Ongezond leven is pas na je 50e erg

Ongezond eten

Last Updated on: 9th april 2016, 10:49 am

Goed nieuws voor de levensgenieters onder ons die wel van een hapje, drankje en sigaret houden! De negatieve gevolgen van deze deze ongezonde gewoontes, blijken minder slecht dan eerder werd aangenomen. Ten minste, als je je levensstijl voor je vijftigste verbetert. Dat hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt.

Een studie onder ruim vijfduizend mensen wees uit dat het risico op hartklachten kan worden verkleind door als dertiger, of zelfs veertiger, gezonder te gaan leven. Mogelijk zou dit zelfs de complete aangerichte schade kunnen herstellen.

Onderzoeksleider Bonnie Sprong laat aan de website MedicalExpress weten dat het nog zeker niet te laat is. “Jongvolwassenen zijn niet ten dode opgeschreven als ze een paar slechte gewoontes hebben. Je kunt nog steeds iets veranderen en daar gaat je hart op vooruit. Maar als je die gezonde levensstijl niet vasthoudt, verhoogt dat het risico op hartproblemen.”

Uit het onderzoek bleek tevens dat wanneer je juist pas op latere leeftijd ongezond gaat leven, het risco op hartproblemen aanzienlijk wordt vergroot.

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl