pms-overgang
LIFE

‘PMS voorspelt overgangsverschijnselen’

Vrouwen die kampen met het premenstrueel syndroom (PMS) hebben na de overgang geen hevigere opvliegers dan anderen, maar hebben wel meer last van andere overgangsklachten. Dat blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Helsinki.

Voor het onderzoek vulden 120 gezonde vrouwen die inmiddels de overgang achter de rug hadden en geen hormonen hadden gebruikt vragenlijsten in. Ze beantwoordden vragen over de premenstruele klachten die ze vroeger hadden, maar ook over hun huidige gezondheid. Daarnaast hielden ze bij hoe vaak ze opvliegers kregen en hoe hevig deze waren.

Slaapproblemen

Bijna 90 procent van de vrouwen had vroeger last van het premenstrueel syndroom. Bij de helft waren de symptomen zo erg dat ze hun werk, huishouden en sociale leven verstoorden. Vrouwen die veel last hadden gehad van PMS, bleken niet meer of hevigere opvliegers te krijgen. De onderzoekers vonden wel een verband tussen PMS en andere klachten na de overgang, zoals depressies, slaapproblemen, geheugen- en concentratieproblemen.

Oorzaak

Of dit betekent dat PMS en overgangsklachten (afgezien van opvliegers) dezelfde oorzaak hebben, is nog niet bekend. De resultaten van het onderzoek verschenen in Menopause, het tijdschrift van de North American Menopause Society.

Bron: Nu.nl

Volg mijn blog op Bloglovin

Over de auteur

Nico Oud

Ik blog over gezond eten en gezonder leven. In het dagelijks leven ben ik een Business coach en founder van Springcast Podcast Hosting met een gezin. Druk dus! Lunch en diner afspraken zijn aan de orde van de dag. Maar ook de verleiding om na een dag hard werken iets makkelijks te eten. Mijn tips passen goed bij mensen met een druk leven die geen zin hebben om de hele middag in de keuken of in de sportschool te hangen. Je kunt meer van me lezen op Nico Oud

Dit ben ik!

Artikelplaatsing op Gezondblog?

Gezondblog bereikt de doelgroep die gezondere en bewustere keuzes willen maken. Wil je een artikel plaatsen? Neem dan contact op met: evelina@gezondblog.nl

 

Zijn wij al vrienden?

Facebook Pagelike Widget
KokenKoken

Populaire onderwerpen

koolhydraatarm dieet