
Rode bieten schotel
Boodschappenlijstje
|
Recept Afdrukken
|
Voeg toe aan je boodschappenlijstje
De ingrediënten staan op jouw boodschappenlijstje
|
Porties | Prep Tijd |
4 pers. | 15 min. |
Kook Tijd |
20 min. |
|
|
![]() |
Rode bieten schotel
|
Ingrediënten
- 500 g gekookte rode biet(en)
- 1 kilo zoete aardappel(en)
- 3 ui(en)
- 125 g zachte geitenkaas
- 2 el tijm
- olijfolie, peper en zout
Porties: pers.
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappels, snij ze in blokjes en kook ze 10 minuten voor.
- Snij de rode biet ook in blokjes en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Giet de aardappels af en meng deze door de rode bieten blokjes.
- Strooi de tijm eroverheen en giet er een scheut olijfolie overheen.
- Plaats het bakblik in de oven voor circa 20 minuten.
- Snij de uien in halve ringen en bak deze in wat roomboter tot ze licht bruin kleuren.
- Als de 20 minuten om zijn haal je het bakblik uit de oven en verdeel je de uien erover.
- Verkruimel de geitenkaas er overheen en breng op smaak met nog wat zout en peper.
Reageer