LIFE

Reishi tegen hooikoorts?

Reishi hooikoorts

Last Updated on: 27th september 2022, 12:41 pm

Het hooikoorts seizoen gaat alweer bijna van start. Nu we (nog) geen strenge winter hebben gehad is de kans zelfs groot dat het seizoen voor veel mensen eerder aanbreekt. Bij ons in huis begint het altijd rond mei pas te kriebelen maar, afhankelijk van het soort pollen waar je allergisch voor bent, de eerste hooikoortsklachten worden al in februari gemeld.

Jeukende neus, tranende ogen, een irritante kriebel in de keel en vooral niezen… heel veel niezen….

Nu praat ik gelukkig niet over mezelf, mij is deze allergie bespaard gebleven, maar mijn man heeft al sinds zijn jeugd last van hooikoorts. Dus indirect heb ik er ook last van, probeer maar eens lekker te slapen naast zo’n snuffende en snuivende partner. En wat hij ook probeert, met alle soorten middelen die er te krijgen zijn voor hooikoorts, niets van dit alles werkt echt afdoende, dus neemt ie vaak maar niets in. 

Wat is hooikoorts nu eigenlijk?

Reishi hooikoortsHooikoorts komt voor uit een teveel aan histamine in je lichaam. Histamine is een stof die wordt aangemaakt als een soort afweerreactie in je lichaam bij een allergie, bij een teveel aan histamine veroorzaakt dit de bekende klachten als niezen, jeuk en opgezette slijmvliezen. Ga je met deze klachten naar de huisarts dan krijg je vaak antihistamine voorgeschreven. Dit wordt doorgaans ook aangeraden bij andere allergische reacties voor bijvoorbeeld huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van huisdieren, kwallenbeten, insectensteken of bepaalde bestanddelen in voedsel. En ook bij reisziekten krijg je deze tabletten geadviseerd. Als je hiermee bekend bent dan weet je vast ook dat je hier erg slaperig van kan worden en daardoor bijvoorbeeld geen auto mag rijden. Ook werkt het middel lang niet bij iedereen afdoende. 

Maar wat dan?

Antihistamine tabletten zijn niet het enige wat je kan doen tegen hooikoorts. Er zijn onder andere ook neussprays en oogdruppels verkrijgbaar om de klachten wat te verlichten. Daarnaast kan je nog maatregelen nemen als speciale pollenhorren en vaseline in je neusgaten. Mijn man is de afgelopen jaren ook bezig geweest met heel veel verschillende potentiële oplossingen voor de klachten. Van accupunctuur tot homeopathie en zelfs een mega kostbaar onderzoek via de huisarts waar hij een aantal jaren vrij dure medicijnen kreeg voorgeschreven en gemonitord werd hoe ze aansloegen, dit zou na verloop van tijd de hooikoorts echt genezen, maar helaas…

Het toeval wil …

Nou kwam ik (toevallig?!) vorig jaar in contact met de leverancier van Mushrooms4life en kreeg ik de kans om een aantal producten te gaan onderzoeken en mijn oog viel meteen op de Reishi Spore. We zaten toen midden in de periode dat de hooikoorts bij mijn man het heftigste is, zo rond mei. dus ik werd meteen getriggerd toen ze me vertelde dat de reishi goede resultaten bij hooikoortsklachten geeft.

Met zo’n perfect proefpersoon in huis stond ik te trappelen om het te gaan testen. Al na 2 dagen was er een zeer duidelijk resultaat. Het niezen en snotteren was zo goed als verdwenen. Nu is mijn man vaak wat laks en na een week nam hij ze opeens niet meer in, prompt kwamen de hooikoortsverschijnselen weer terug! Een hele goede uitkomst dus voor zijn klachten en voor ons een reden om aankomend seizoen weer aan de slag te gaan met de reishi!

Wat is reishi en hoezo zou het helpen?

Reishi hooikoortsReishi is een zwam welke van nature een bron van antihistamine bevat! Het heeft dus een zelfde remmende werking op de aanmaak van de histamine als de tabletjes van de huisarts maar zonder de nare bijwerkingen als slaperigheid, droge mond, hoofdpijn, duizelig etc.

Onze test begon midden in het hooikoortsseizoen maar als je start met de reishi aan het begin van de periode wanneer jij last begint te krijgen (dat is voor iedereen verschillend en ligt tussen februari en september) dan kun je zelfs de aanvang van de ellende ermee vertragen. 

Wat je van ver haalt

De reishi (Ganoderma lucidum) wordt al eeuwenlang gebruikt als geneesmiddel in het verre Oosten. Als je even verder gaat googlen dan lees je ook dat er 2 verschillende benamingen voor zijn, de Japanse naam is Reishi, de Chinese naam is Ling Zhi. In de oosterse landen is het een traditie om veel meer te doen met de geneeskrachtige werking van de natuur. Wij lopen hier in het westen daarin een beetje achter maar er wordt wel veel onderzoek gedaan van de werking van reishi als ondersteuning bij kanker, hartritmestoornissen en stressklachten.Reishi hooikoorts

De reishi is als verse zwam niet lekker om te eten, vrij bitter en taai maar gelukkig zijn ze als supplementen verkrijgbaar. Degene die mijn man heeft mogen testen is de Reishi Spore van Mushrooms4life. Dit is een reishi supplement met extra sporen. De sporen van de reishi paddenstoel bevatten 300% meer triterpenen als de zwam zelf en stimuleert de antihistamine aanmaak in je lichaam daarom nog efficiënter.  De Reishi Spore pakt niet alleen de symptomen aan van de hooikoorts maar ook een aantal van de oorzaken zoals een zwakke leverfunctie, chronische stress en een slecht immuunsysteem. Dit supplement helpt om het immuunsysteem te reguleren, de ontgifting te optimaliseren en de darmen te ondersteunen. De Reishi Spore brengt het lichaam in balans en versterkt de afweer bij stress. Je kunt de Reishi Spore het hele jaar door preventief gebruiken maar ook alleen voor en/of tijdens het hooikoortseizoen.

Alle producten van Mushrooms4life zijn ook nog biologisch. Dat is altijd een voordeel maar helemaal bij paddenstoelen omdat dat een soort schoonmakers zijn van de natuur, ze nemen dus alles uit hun omgeving op. Heb je een niet biologische variant dan zit er dus ook allerlei troep in.

Goddelijke werking en niet alleen voor hooikoorts

”De goddelijke paddestoel van de onsterfelijkheid.”

Het middel reishi is niet alleen voor hooikoortsklachten maar heeft een nog bredere werking. Ik heb me er nog even verder in verdiept en kom de mooiste dingen tegen over deze paddenstoel waaronder deze uitspraak: “de goddelijke paddestoel van de onsterfelijkheid”

Dit is een hele mooie maar ook grote uitspraak die waarschijnlijk gebaseerd is op de brede en krachtige werking van de reishi. De reishi bevat bevat o.a. triterpenen, polisacchariden, betaglucanen, steroïden, aminozuren, alkaloïden, nucleoside, vitaminen en mineralen. Deze werken allemaal mee aan het versterken van het immuunsysteem

In Japan wordt reishi zelfs gezien als een natuurgeneesmiddel bij kanker. De Japanse regering beveelt reishi officieel aan als begeleidend medicijn bij kankertherapie. Reishi beschermt daarnaast tegen welvaartsziekten, zoals hart- en vaataandoeningen, versterkt het afweersysteem en geeft een sneller herstel na ziektes.

Hieronder nog een kleine opsomming van de toegewezen eigenschappen van reishi:

Anti-allergische activiteiten, anti-ontsteking, anti-bacterieel, anti-oxidatief, anti-tumor activiteit, anti-virale actie, anti-hypertonisch, anti-hoest en slijmoplossende eigenschappen en anti-HIV in vitro en in vivo.
Cholesterol verlagend, verbetert de bijnierschorsfuncties, leverbeschermende werking en ontgiftende werkingen, toename van witte bloedlichaampjes en hemoglobine in het bloed en algemeen immuunversterkend.

Je kunt de Reishi Spore van Mushrooms4life eenvoudig online bestellen bij o.a deze webwinkels:

Superfoodonline.nl

cbd-producten.nl

Hempishop.nl

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl