EAT LIFE Reviews

Wat is aarden en hoe doe je het?

aarding.org aardingsproducten

Last Updated on: 23rd januari 2020, 07:24 am

Voor een review kreeg ik dit een fantastische pakket opgestuurd van Aarding™. Op een gezondheidsbeurs had ik dit bedrijf al vaker gezien maar er eigenlijk nooit verder in verdiept, het concept “aarden” dmv iets wat je in het stopcontact stopt?! Dat gaf bij mij zeg maar “kortsluiting”.

aarding.org aardingslaken
Maar zo zie je maar dat je op het eerste gezicht iets kan afkeuren vanuit het “niet weten” en overal op terug kan komen. Ik ging namelijk uit van het gebruik van de elektriciteit en dat gegeven blokkeerde me meteen in het verder informeren. Gelukkig dus maar dat ik door deze review wat verder de verdieping in moest gaan, daardoor kwam ik tot de ontdekking dat het helemaal niets met elektriciteit te maken heeft. Sterker nog, de pennen van de stekkers die aan de producten vastzitten zijn geheel van plastic en geleiden dus helemaal niets. Waar het alleen om gaat is het punt wat de aarding geleid.

Wat is aarden eigenlijk?

Volgens Wikipadia: Aarden als werkwoord op twee manieren:

 • Met een aardleiding verbinden van (bijvoorbeeld) een elektrisch toestel aan de aarde met behulp van een koperen geleider. Indien deze geïsoleerd is de daarvoor geëigende geel/groen gekleurde aarddraad, zie aarding
 • Het zich lichamelijk, psychisch of geestelijk verbinden met de stoffelijke natuur, of de stoffelijke werkelijkheid. Dat kan door een lichamelijke houding (lotushouding bij meditatie) of door concentratie op bijvoorbeeld een analogie met een elektrische aarde. Niet zweverig zijn. Vergelijk het met de uitdrukking: “Met de beide benen op de grond staan.”

Deze 2 punten worden in de producten van Aarding™ gecombineerd. Alle producten verbind je dmv de speciale stekkers aan de aarde. In deze producten zitten honderden meters heel fijn zilverdraad welke ervoor zorgen dat de elektrische spanning in je lichaam wordt afgevoerd.  Nu is het bij een heleboel nieuwere dingen zo dat je meteen een oordeel kan vormen dat het onzin is, want we hadden dit vroeger toch ook niet nodig, dus waarom nu dan wel?! Nou eigenlijk hebben we altijd het contact met de aarde nodig om goed in onze energie te komen en om spanningen af te voeren. Heel heel vroeger waren we van nature al veel meer geaard omdat we bijna altijd op blote voeten liepen. Zou je nu ook wat vaker je schoenen en sokken uit doen en lekker buiten in het gras gaan staan dan ben je op een natuurlijke manier aan het aarden. Helaas is dat in de praktijk vaak niet erg handig  en sowieso wat koud in de winter.

In grote lijnen zorgt aarden dus voor het afvoeren van elektrische spanning. Daarnaast zijn er nog meer effecten die hieruit het gevolg kunnen zijn op heel veel verschillende vlakken.

Het effect van aarden

aarding.org aardingslaken

 • vermindert ontstekingen
 • vermindert chronische pijn
 • verbetert de diepe slaap
 • vermindert of stopt het snurken
 • verhoogt energieniveau
 • vermindert spanning en stress
 • verbetert het immuunsysteem
 • verbetert de bloeddruk en de bloeddoorstroming
 • verlicht hoofd- en spierpijn
 • versnelt herstel bij ziekte, jetlag en blessures
 • beschermt tegen elektromagnetische straling
 • verlicht de symptomen rondom menstruatie en de overgang
 • vertraagt het verouderingsproces

Mijn ervaring

Toen ik de doos binnenkreeg was ik wel even overdonderd door alle verschillende producten. Het zag er allemaal vrij ingewikkeld uit met stekkers, meetapparatuur en de gebruiksaanwijzing. Gelukkig was dat schijn en hadden ze er voor deze review wat extra dingen bijgedaan waarmee ik echt kon uittesten wat de aardingsproducten met je doen.

aarding.org aardingslakensSuper goed gedaan van ze want ik ben altijd erg van het meten (meten = weten). Met de lichaamsvoltmeter kun je op een hele simpele meten hoeveel je eigen lichaamsspanning bedraagt, verhoogd met de EMS (Electro Magnetische Straling) om je heen.. En je kunt dan ook meteen meten of en hoe krachtig de aardingsproducten voor je werken.

Deze lichaamvoltmeter was voor mij zeker een hele fijne toevoeging omdat ik hiermee ook mijn mind te meteen kon overtuigen. Mijn hele familie is aan de beurt geweest! Eerst meten zonder een aardingsproduct in de buurt en dan het verschil als je alleen maar een hand op het aardingsproduct legt. Bij mij liep de meter meteen terug naar 0! Dit werkte meteen super stimulerend om de artikelen te integreren in mijn leven.

Het laken kwam op ons bed, ik had het idee dat het hard en plastic-achtig zou aanvoelen maar het is een super zacht en fijn hoeslaken, welke goed strak om mijn dikke boxspring matras past. Je kunt er zo op gaan liggen, met of zonder pyama, want hij kan ook in de was, maar je kunt er ook nog een eigen hoeslaken omheen doen.

De grote zwarte aardingsmat kwam onder mijn toetsenbord (deze kan ook als matje voor onder je voeten gebruikt worden maar ik zit dagelijks achter mijn pc dus als muismat werkt bij mij beter). 

Het aardingskussensloop heb ik meegenomen naar mijn praktijkruimte. Ik geef ademcoaching en tijdens een sessies ligt mijn klant ook minimaal een uur op een hoofdkussen. En wat is er mooier dan meteen een stukje ontlading mee te pakken op het bovenste gedeelte van het lichaam. Ook omdat het zo mooi meetbaar is geeft dit een extra dimensie aan de ademsessie.

De eerste nacht was meteen een wonderbaarlijke ervaring! Ik ben gek op het uittesten van producten en heb al eerder iets uitgeprobeerd wat me hielp met mijn slechte nachtrust, maar ik heb er een handje van om dan weer ergens mee te stoppen. Dit is mede omdat ik niet “afhankelijk” wil zijn van pillen, drankjes of poedertjes.

Omdat ik nogal een bezig persoontje ben is een goede nachtrust soms ver te zoeken. aarding.org aardingsmuismatMijn verbazing was ook groot hoe lekker ik sliep! Niet alleen snel maar ook heel diep en het gevoel van uitgerust wakker worden. Mijn man Patrik was ook blij verrast van het effect, en dat al na 1 nacht! We liggen er nu precies een maand op en zijn heerlijke slapers geworden. Ik had de eerste dagen ook nog het idee dat het snurken van mijn man weg was maar helaas… Ik denk dat ik zelf zo lekker sliep en daarom hem niet hoorde 😉

Met mijn muismat merk ik ook dat ik vaker mijn handen even plat neerleg. Sowieso ondersteund de mat mijn polsen gedurende de tijd die ik achter mijn computer doorbreng wat zorgt voor een constante afvoer van spanningen. Dus zowel overdag als ’s nachts heb ik voordeel van het aarden zonder met mijn blote voeten naar buiten te moeten gaan.

Wil jij ook vliegensvlug herstellen van stress en andere klachten of gewoon wat meer weten over de producten van aarding.org? Neem dan een kijkje op de website. En zijn er nog vragen bovengekomen dan kun je die daar ook kwijt!

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl