LIFE Reviews Werk

Review Swopper kruk

swopper kruk review

Last Updated on: 20th juni 2024, 08:50 am

Mijn ervaringen met de ergonomische Swopper kruk

Weer een ontzettend leuk artikel om te reviewen; de Swopper kruk! Normaliter zit ik met mijn computerwerk altijd op een bureaustoel, gewoon zo’n grote met armsteunen en rugleuning. Dat zit prima maar ik merk wel dat ik er wat op ga hangen als ik er langer op zit. Dus nu op de Swopper achter de computer, nou dat is wel even wat anders hoor! Ik merk het al zodra ik zit, het is een actieve houding, niet inzakken of schuin hangen maar gewoon beide beentjes op de grond en automatisch staat mijn rug recht. Ik word er ook meteen vrolijk van, merk dat het speelse in me bovenkomt omdat ik niet meer in een stijve houding zit.

swopper kruk reviewHet speciale veersysteem in de Aeris Swopper kruk zorgt ervoor dat je lichaam vrijwel ongemerkt continu in beweging blijft waardoor je je spieren tijdens het zitten een beetje traint en je gewrichten sterk houdt.

Door het “swoppen” op de kruk worden je rug- en buikspieren sterker (in plaats van het slapper worden door een normale bureaustoel). Hierdoor voorkom en verminderen je ook nog rug- en nekklachten. Ideaal om te combineren met thuis sporten.

Een echte ergonomische kruk dus, helemaal passend bij het (thuis)werken achter de computer en ik moet zeggen dat de Swopper ook nog heel stylish is! Je kunt bij het bestellen kiezen uit verschillende kleuren voor de stoffering maar ook het frame en zelfs de veer kun je naar eigen smaak uitkiezen. Daarnaast kun je nog kiezen voor gliders of wieltjes (in 2 soorten voor een harde of zachte vloer). Het geheel is dus bijna een costume-made artikel.

swopper kruk review

Zelf heb ik gekozen voor een grijze zitting en een wit frame en veer, mooi neutraal en passend bij mijn interieur. De ergonomische Swopper kruk kwam binnen in een platte doos, ik verwachte eerlijk gezegd een soort Ikea bouwpakket maar dat viel reuze mee! Wieltjes erin klikken, buis bevestigen, zitting erop en voilà een mooie kruk. Van het uitpakproces en in elkaar zetten heb ik nog even een video gemaakt.

De Swopper zorgt voor de perfecte zithouding

Bij een Swopper zit je nét iets anders dan op een gewone kruk of stoel. Je stelt de hoogte zo in dat je iets schuin kom te zitten met je onderbenen in een hoek die iets ruimer is dan 90 graden. Mijn eerste idee was dat de kruk dan naar achter zou wegschieten maar die angst was gelukkig ongegrond. De Swopper gaat pas rollen als je jezelf een beetje opwipt, dit voorkomt vreemde capriolen onder het werken en je blijft toch flexibel om even iets te pakken wat elders op het bureau ligt.

swopper kruk review

Even wennen

Net als met alle nieuwe dingen die met je lichaamshouding te maken hebben is het ook bij de Ergonomische Swopper kruk aan te raden om het rustig op te bouwen. Je spieren in je rug en bekken moeten nog even wennen aan de nieuwe houding. Wissel in het begin dus je kruk met je gebruikelijke stoel af of ga af en toe van je plek. Dat laatste is sowieso natuurlijk een goede gewoonte, na maximaal een uur onafgebroken werken even de benen strekken! Voor dat laatste nog een handige tip, drink in de ochtend en in de middag een liter water, gewoon een fles op je bureau zetten. Niet alleen omdat water drinken zo gezond is maar ook omdat je dan regelmatig even naar het toilet moet. Dan heb je geen excuus meer om niet aan de wandel te gaan.

Het merk Aeris heeft een ruim assortiment aan innovatieve ergonomische krukken, stoelen en sta hulpen.

Over de auteur

Evelina Zinger

Naast het bloggen over alle thema's rond gezond leven coach ik ook (individueel en in groepsverband) over bewustwording in de breedste zin van het woord en geef ik workshops en lezingen. Deze combinatie geeft me heel veel voldoening.

In mijn vrije tijd lees ik graag: spirituele boeken met thema’s over bewustwording zoals: alles heeft een reden, je kunt overal van leren etc. maar ook management boeken (in de trant van: Hoe haal ik het beste uit mezelf, ondernemen met passie etc.). Ook ik leer elke dag weer bij en dat deel ik graag via Gezondblog!

Reageer

Klik hier om een reactie te plaatsen

Gezondblog.nl

Gezondblog wil lezers stimuleren voor een gezondere en bewustere ‘lifestyle’ met als doel dat je je lekker in je lijf gaat voelen.

Het gaat er in onze beleving om dat je tevreden bent met hoe je eruit ziet van binnen en van buiten. En dat er een goede balans is tussen werken en ontspannen en tussen gezond eten en bewust genieten.

Lees meer over de redactie van Gezondblog.nl