Last Updated on: 30th januari 2023, 10:12 am
[vc_row][vc_column][vc_column_text]
Aan de andere kant kan een misvorming of vreemde stand van de neus ook negatieve gevolgen hebben over de ademhaling en dus de gezondheid in het algemeen.
Een neuscorrectie op professionele wijze laten uitvoeren is alvast een belangrijke eerste stap. Daarna is het natuurlijk essentieel om goed te herstellen en dat is waar veel mensen fouten maken. Wat kan je nu zoal doen om het herstelproces na een neuscorrectie vlotter te doen verlopen? Hieronder vind je enkele handige tips.
Rust voldoende uit
In de eerste plaats is herstellen van een neuscorrectie natuurlijk enkel mogelijk als je voldoende rust. Tijdens je slaap herstelt het lichaam alle beschadigde weefsel, waardoor de kans op bloedingen en andere complicaties een stuk kleiner is.
Daarom is het van belang om voldoende nachtrust te nemen en ook een tijdje geen intensieve inspanningen te doen. Ook wanneer de operatie al een tijd geleden werd uitgevoerd.
Doordat de binnenzijde van de neus en de neus zelf erg decilaat en gevoelig zijn, duurt herstellen van een neuscorrectie vaak langer dan de meeste mensen mensen. Zelfs als je neus er aan de buitenzijde genezen uitziet, kunnen er zich nog altijd complicaties voordoen.
Haal voldoende coolpacks in huis
Na een neusoperatie kunnen er zich vervelende symptomen voordoen, waaronder bloeduitstortingen en zwelling. Om deze tegen te gaan, is het belangrijk om je neus en de omliggende delen van je gezicht goed te koelen, bijvoorbeeld door middel van coolpacks. Een toename van zwelling de eerste 48 tot 72 uur na de operatie is normaal, maar met voldoende koeling kan je toch al heel wat pijn en ongemak uit de weg gaan.
Bescherm je neus goed
Het spreekt voor zich dat je je neus na een neuscorrectie goed moet beschermen tegen impacts en schokken. De neus is op zich al een kwetsbaar deel van het gezicht, zeker na een delicate operatie als een neuscorrectie.
Vermijd gedurende de dag zo veel mogelijk druk op je neus en probeer ’s nachts op je rug te slapen, eventueel met je hoofd verhoogd. Zo voorkom je alvast heel wat potentiële problemen.
Voorkom een droge keel
Na een neuscorrectie wordt ademen door de neus een stuk moeilijker, aangezien er zwelling optreedt en er dus ook minder zuurstof via de neusgaten opgenomen kan worden. Het is dan ook logisch dat je vanzelf meer door je mond gaat ademen. Op zich is dat geen probleem, maar het kan er wel voor zorgen dat je keel droog en schor aanvoelt.
Zorg er dus voor dat je keel na een neuscorrectie niet helemaal uitdroogt, bijvoorbeeld door regelmatig warme en verzachtende thee te drinken. Je kan ook een luchtbevochtiger in huis halen, die de algemene luchtvochtigheid optimaliseert en zo droge lucht tegengaat.
Heb geduld
Ten slotte is het belangrijk om te weten dat herstellen na een neuscorrectie nogal wat tijd kan vragen. Het lichaam is tot veel in staat, maar enkel als we het de ruimte en de kans geven om wonden te genezen. Hetzelfde geldt voor herstellen van een neusoperatie.
Geduld hebben betekent niet enkel dat je je neus voldoende tijd geeft, maar ook dat je bepaalde activiteiten uitstelt. Denk maar aan intensief sporten, aangezien dit de kans op bloedingen van nog niet volledig geheelde wonden verhoogt. Ook je neus snuiten is afgeraden, omdat de druk die dan op de bloedvaatjes komt te zitten ervoor kan zorgen dat de wonden weer opengaan.
Vertrouw op een expert voor een neuscorrectie
Herstellen van een neuscorrectie is belangrijk, maar in de eerste plaats moet je natuurlijk wel die neuscorrectie op professioneel wijze laten uitvoeren. Vertrouw daarom op een specialist als Dr. Wever voor een neuscorrectie waarvan je goed herstelt en die zowel esthetische als functionele problemen met je neus snel verhelpt.
Eindconclusie
Uiteindelijk is het van belang om niet te haasten. Zorg er echt voor dat je voldoende tijd neemt om te herstellen. En zorg ervoor dat je geen risico’s neemt (ook niet als de neuscorrectie al een tijd geleden is). Daarnaast is het belangrijk om je te laten opereren door een instantie die goede beoordelingen heeft. Doe daarvoor voldoende research voordat je jouw beslissing neemt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]